PVC-vloeren zien we steeds vaker bij mensen thuis, deze vloeren worden namelijk steeds populairder. En dat is natuurlijk niet voor niets. PVC-vloeren hebben namelijk veel voordelen. Welke dat zijn? Dat lees je hier.

Weinig onderhoud nodig

Een voordeel van een PVC-vloer is dat er weinig onderhoud nodig is. Je bent eigenlijk al klaar met structureel dweilen en stofzuigen. Daarnaast zijn krassen niet zo snel te zien op een PVC vloeren, je kan dus gerust. Waarom kiezen voor PVC een ogen keer wat laten vallen, zonder dat er meteen beschadigingen optreden. Doordat deze vloer gemakkelijk schoon te houden is, is het ook geschikt voor mensen met een allergie. Bij tapijt blijft er bijvoorbeeld veel stof achter, wat nadelig is voor mensen met een allergie. Daarnaast is een PVC-vloer slijtvast, dus de vloer kan ook nog eens lang mee.

Nieuwsgierig geworden naar verschillende PVC-vloeren? Bekijk dan eens de Moduleo PVC en Floorify PVC.

Geschikt voor alle ruimtes

Een PVC-vloer kun je eigenlijk overal in huis leggen. De vloer kan tegen een stootje en is waterbestendig. Dit is in de keuken bijvoorbeeld wel handig, vooral tijdens het koken als er nattigheid op de vloer terecht komt of je laat een zware kom vallen. Bij een PVC-vloer is dit geen probleem. Dat is dan ook de reden dat je dit type vloeren veel ziet bij ziekenhuizen, restaurants en kantoorruimtes. Het is gemakkelijk schoon te houden, weinig onderhoud, gaat lang mee en kan tegen een stootje. Daarbij komt dat de vloeren ook nog eens antibacterieel en antistatisch zijn.

Het lijkt net echt

Tegenwoorden is een PVC-vloer bijna niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden. Dat komt doordat de technieken steeds beter worden. Naast dat de print steeds realistischer gemaakt worden, worden sommige PVC-vloeren ook nog met een reliëf gemaakt. Dit reliëf zorgt nog meer voor het realistische effect van een houten vloer.

Enthousiast geworden? Dan is het zeker de moeite waard om de bovengenoemde merken eens te gaan bekijken.