Veiligheid is voor de meeste mensen een van de belangrijkste waarde die een huis moet bieden. Om te zorgen dat het huis ook de veiligheid biedt die er van verwacht wordt, dient er goed onderhoud gepleegd wordt. Wanneer er dan ook bepaalde schade aan een woning is, dient deze zo snel mogelijk gerepareerd te worden. Wanneer je een vochtplek ziet ontstaan, door bijvoorbeeld opstijgend vocht, is het belangrijk deze zo snel mogelijk verholpen wordt. In dit geval kun je de hulp inschakelen van experts.

Een vochtprobleem kan erger zijn dan het lijkt

Wanneer je in de onderkant van de muur een vochtplek ziet zitten, is het waarschijnlijk door opstijgend vocht. Wanneer je deze plek ziet lijkt het alsof het verschijnsel zich pas net voor doet. Dit is echter niet altijd het geval. Een vochtplek kan namelijk pas een lange tijd nadat het probleem zijn intrede maakt zichtbaar worden. Hierdoor kan het probleem in werkelijkheid veel heftiger kan zijn dan dat je van de buitenkant kunt zien. Zodat het vochtprobleem niet groter wordt dan het op dit moment al is, doe je er verstandig aan om een vochtbestrijding vakman in te schakelen. Opstijgend vocht kan namelijk erg vervelend worden als je er mee blijft zitten!

Hoe kan ik een vochtprobleem oplossen?

Het oplossen van een vochtprobleem vergt vakmanschap. Hierdoor is het erg lastig om het zelf op te lossen. De grote van een vochtplek is zeer moeilijk in te schatten en het is daardoor niet verstandig om hem zelf te proberen te verhelpen. Zorg er dan ook voor dat je de hulp inschakelt van een specialist. Dan weet je zeker dat het vochtprobleem op een juiste wijze wordt verholpen. Een van de technieken die gebruikt wordt om opstijgend vocht op te lossen, is bijvoorbeeld het gebruik van injecties. Hiervoor worden kleine gaatjes gemaakt in de muur die er voor zorgen dat er injecties in de muur gedaan kunnen worden. Deze injecties bestaan uit een speciale, vochtwerende gel die er voor zorgt dat het vocht niet verder de muur in trekt. Deze gel verspreid zich namelijk door de hele muur en beschermt hem tegen het opstijgende vocht. Deze techniek wordt dan ook door de specialisten van Aquaconsult.be gebruikt om het opstijgende vocht te verhelpen.