Heb je net een nieuw huis gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan kan een mooie vloer natuurlijk niet ontbreken. Een keuze maken tussen alle vloeren is vaak nog best lastig. Een populaire vloer de laatste tijd is de visgraat vloer. In dit artikel gaan we verder ingaan op alle mogelijkheden van de visgraatvloer.

Steeds meer mensen willen een visgraatvloer in huis. Dit komt doordat de vloer heeft een klassieke en chique uitstraling. Dit kan te maken hebben met het feit dat de vloer vroeger veel is gebruikt en nu terug komt. Vroeger werd een visgraatvloer voornamelijk bij de rijkere mensen geplaatst. Voor de normale mens was dit vaak ook onbetaalbaar, omdat je de vloer niet zelf kon leggen, maar echt door vakman moest laten doen. Tegenwoordig is het gelukkig een stuk goedkoper geworden en zijn er zelf verschillende varianten binnen de vloeren zodat er voor iedereen een geschikte visgraatvloer te vinden is.

Visgraat vloer chique

Welke soorten visgraat vloeren zijn er?

Je kan ervoor kiezen om een visgraat vloer van massief hout te plaatsen. Door het gebruik van een echt houten vloer krijg je een prachtige uitstraling in je kamer. Dit is de authentieke manier om een vissengraat vloer te plaatsen. Het enige nadeel is dat je bij een massief houten vloer geen vloerverwarming kan gebruiken.

Wil je nu wel graag vloerverwarming in je huis? Dan kun je bijvoorbeeld voor een parket of een PVC visgraat vloer kiezen. Een parket vloer heeft een toplaag van massief hout en kan dus wel worden gebruikt bij vloerverwarming. Vaak denken mensen dat een visgraat vloer van echt hout moet zijn om een mooie uitstraling te hebben, maar een PVC vloer is niet van echt hout te onderscheiden. Het grote voordeel van een PVC vloer is dat de vloer heel gemakkelijk in de omgang is. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt en de vloer wordt regelmatig vies dan kun je hem gemakkelijk schoonmaken. Een PVC vloer kan ook in de badkamer worden gelegd, omdat de vloer goed tegen water kan. Dit is echter niet aan te raden bij een parket vloer, omdat hier nog een toplaag op zit.

Visgraat vloer licht

Variëren met visgraat vloeren

Het leuke aan een visgraat vloer is dat je heel veel kan variëren. Als je gebruik maakt van een massief houten vloer is elke vloer anders doordat het een natuurlijk materiaal is. Je kan ook variëren met de grootte van planken die je gebruikt voor je vissengraat. Kleine planken geeft een kleinere vissengraat dan bij grotere planken. Een kleine vissengraat heeft wel het effect dat je ruimte iets meer drukte kan uitstralen. Natuurlijk kun je ook nog kiezen uit verschillende kleuren. Je kan de ruimte een hele rustige uitstraling geven door te kiezen voor een lichte kleur vloer. Voor een chique uitstraling kun je het beste kiezen voor een donkere vloer.

Visgraat vloer met bed

Er zijn dus genoeg redenen waarom de visgraat vloer steeds populairder wordt. Hopelijk heb je inspiratie kunnen opdoen om een vloer te kiezen die bij jouw interieur past.