Verbeter je huis en verhoog de waarde ervan zonder ooit een aannemer te huren. Met eenvoudige adviezen en instructies kun je het zelf doen! Je zult honderden, zo niet duizenden dollars besparen door de eenvoudige vaardigheden te leren om in je eigen tijd huisverbeteringen uit te voeren. Bovendien geniet je van de voldoening om het zelf te doen.

De energie-efficiëntie van je huis verbeteren is een soort woningverbetering die zowel op korte als lange termijn een aanzienlijk rendement kan opleveren. Mogelijke verbeteringen die je kunt overwegen zijn: het plaatsen van zonnepanelen op je dak, spouwmuurisolatie, zolderisolatie en het vervangen van ramen met enkel glas door dubbel glas of zelfs driedubbel glas.

Het is belangrijk om verbouwingen te doen die waarde aan je huis toevoegen. Het kan moeilijk te verkopen zijn als je te veel of een persoonlijke toets aan je huis toevoegt.

Bij het renoveren van je huis moet je altijd dicht bij het oorspronkelijke karakter van het huis blijven. Als je straat omzoomd is met tudors uit het Victoriaanse tijdperk en je verkiest je huis om te toveren tot een hommage met glazen gevel aan de moderne architectuur, zal het ongemakkelijk uitsteken en je buren ergeren. Ook, hoe meer je afwijkt van de oorspronkelijke structuur van het huis, hoe hoger de kosten van de verbouwing en hoe kleiner de kans op rendement van je investering.

Als smeermiddel alleen je problemen met piepende deuren niet oplost, probeer dan draadwol te gebruiken. Verwijder eenvoudig het scharnier van de deur en demonteer het door de pin in het midden te verwijderen. Veeg vuil, roest en ander overtollig vuil weg met de wol en plaats de scharnierpen terug en zet het scharnier weer op de deur. Breng daarna smeermiddel aan.

Hoe ga je te werk met verven?

Smeer je deurknoppen, scharnieren en ander hang- en sluitwerk in met vaseline voor je ze verft. Het is een gemakkelijke manier om te verzekeren dat ze niet onder de verf komen te zitten. Het enige wat je hoeft te doen als je klaar bent met schilderen is een zachte katoenen doek gebruiken om de vaseline van de oppervlakken van het beslag te vegen.

Bescherm je vloeren te allen tijde als je je bezighoudt met het schilderen van je huis. Laat geen natte verf vlekken maken op je vloerbedekking of vloerbedekking. Oude kranten in lagen gelegd kunnen goed werken en zijn goedkoop. Er zijn ook verfkleren die speciaal hiervoor gemaakt zijn.

Een groot voordeel van huisdecoratie is dat het vaak niet bij elkaar hoeft te passen. Je kunt een mooie eetkamertafel kopen en stoelen mixen en matchen. Dit is geweldig voor huizen in cottage en landelijke stijl. Door een tafel tweedehands te kopen en er stoelen van verschillende plaatsen aan toe te voegen creëer je in feite een geweldig ontwerp-element, en ook een gevoel van vervulling. Geef die gebruikte stoelen een kans om te schitteren!

Recycle je plastic flessen om ze als snoerhouders te gebruiken! Kleinere flessen zoals pillendoosjes werken goed om kleine toestelsnoeren niet in de knoop te laten raken en grotere flessen zoals die waar auto-olie in zit werken prima voor grote verlengsnoeren van winkels. Maak de flessen gewoon goed schoon, knip de boven- en onderkant eraf, en gebruik de resulterende huls voor je snoeren.

Om op je energierekening te besparen, probeer je gloeilampen te vervangen. Compacte fluorescerende gloeilampen en LED lampen kosten meer dan gewone gloeilampen, maar verbruiken minder energie om je huis te verlichten en gaan langer mee. Je zou in een mum van tijd rendement op je maandelijkse energierekening moeten zien nadat je alle gewone gloeilampen in je huis door deze vervangen hebt.

Indien je besluit om je badkamer te verbouwen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hiermee wordt bedoelt dat je in overweging neemt welke producten je aan je badkamer wil toevoegen, en wie gebruik zal maken van de badkamer. Een hele hoop producten voor je badkamer vind je op de website van Sanispecials.

Als je overweegt je badkamer te laten verbouwen, overweeg dan de ruimte ook toegankelijk te maken voor gehandicapten. Hoewel het volledig verbouwen van de badkamer in één klap niet nodig is, ben je, als je de veranderingen in de loop van de tijd plant, voorbereid als je besluit oud te worden in je bestaande huis. Als je besluit je huis te verkopen, voegen verbeteringen zoals een hangtoilet waarde aan je huis toe.

Nu je weet hoe je zelf aan huisverbeteringsprojecten kunt beginnen, hoef je die kleine reparaties niet meer uit te stellen tot een aannemer langs kan komen om het te repareren. Je zult tijd en geld besparen, en je zult indruk maken op je familie en vrienden met je handige vaardigheden