Urban Jungle; haal de kracht van de natuur in huis

Een stijlvol interieur heeft voor iedereen een andere betekenis en een unieke look. De een houdt meer van een moderne inrichting terwijl de ander zijn accessoires en meubels het liefst in een industriële stijl koopt. Een stijl die momenteel ook erg in trek is is de Urban Jungle. Wellicht is deze stijl iets minder bekend bij het grote publiek daarom geven je graag meer informatie hierover.

bloempotjes

Wat is Urban Jungle?

De naam Urban Jungle is eigenlijk tegenstrijdig. Urban (stedelijk) gecombineerd met jungle (oerwoud). Urban Jungle haalt de flora uit de natuur recht in je huis. Een betere binding met de natuur kun je niet hebben. ‘’ Groen wonen ‘’ is de basis van Urban Jungle en dat is ook de stijlexperts niet ontgaan. Steeds vaker zie je de natuur bij mensen thuis, maar ook bij bedrijven heeft groen zijn herintrede gemaakt. Waar het een aantal jaar geleden als ouderwets en saai werd gezien is het nu weer helemaal terug.

hangplanten

Hoe haal je de Urban Jungle in huis?

Urban Jungle haal je gemakkelijk in huis. Je kunt het zo extreem maken als dat je zelf wilt, maar ook met een paar kleine aanpassingen realiseer je deze stijl. Botanisch wonen is te realiseren met:

  • Mosgroene, aardse, donkergrijze, donkerblauwe tinten
  • Houten (i.c.m. metalen) interieur, meubilair
  • (Kamer)planten, bloemen, kaktussen
  • Accessoires

Met deze stijltips maak je jouw interieur helemaal botanisch. Wil je planten in je woonkamer? Combineer dan grote planten met kleinere om een gaaf effect te creeren. Ook hangplanten zijn zeer geschikt. Verleg je grenzen en laat de natuur zijn werk doen. Vind je de Urban Jungle een gave stijl, maar heb je geen groene vingers? Dat is niet erg. Ook met kunstplanten zorg je voor het jungle effect.

We zijn erg benieuwd naar jouw creaties. Stuur ons een foto van jouw Urban Jungle look. De leukste inzendingen plaatsen we op onze site.

urban jungle slaapkamer
urban jungle bedrijven