Stel je voor, wakker worden in een oase van groen en rust. Dit is precies wat je zult ervaren  wanneer je kiest voor een urban jungle interieur. Van kale, kille betonmuren verandert je huis in een oase van natuurlijke schoonheid en comfort. Ben je benieuwd hoe je dit kunt realiseren? Lees verder en ontdek hoe je de urban jungle in huis kunt halen en je huis kunt veranderen in een heerlijke, groene ruimte.

Kenmerken in een urban jungle interieur

Een urban jungle interieur is een stijlvolle manier om meer natuur en groen in huis te brengen. Hieronder noemen we een aantal typische kenmerken van een urban jungle interieur.

Planten: Zoals eerder benoemd is een urban jungle interieur niet compleet zonder een overvloed aan planten. Overweeg het toevoegen van verschillende soorten planten in verschillende maten en vormen om een ​​rijke en gevarieerde look te creëren. Zet je planten in allemaal verschillende potjes om het interessant te houden.
Een plant die het goed doet in een urban jungle interieur is een hangende plant. Dit type plant neemt niet veel vloeroppervlakte in beslag en voegt direct visueel aantrekkelijke elementen toe aan de kamer.

Biotische elementen: Biotische elementen zoals natuurlijke materialen, houten accessoires en steenachtige accenten kunnen helpen om het urban jungle thema in het interieur te versterken. Decoratie die het vaak goed doet zijn stenen potjes en vaasjes.

Behang met jungleprints: Behang met jungleprints is een geweldige manier om een ​​urban jungle sfeer te creëren en kan een achtergrond vormen voor de planten en andere elementen in de kamer.

Junglepatronen: Junglepatronen op textiel zoals gordijnen, kussens en bedspreien, kan worden gebruikt om de urban jungle look in het interieur te versterken en een aangename sfeer te creëren.

Verlichting: Verlichting speelt een belangrijke rol in een urban jungle interieur. Overweeg het toevoegen van verlichting die gericht is op planten en andere biotische elementen in de kamer om deze beter te benadrukken.

Hoe haal je de urban jungle in huis?

Hieronder leggen we je uit hoe je de eerdergenoemde kenmerken van een urban jungle interieur, kunt toepassen bij jou thuis.

Stap 1: Kies de juiste planten: Het is belangrijk om de juiste planten te kiezen die geschikt zijn voor de hoeveelheid lichtinval in je huis. Sta ook stil bij de grootte en vorm van de planten, zodat ze in je interieur passen.

Stap 2: Plan de ruimte: Bepaal waar je de planten wilt plaatsen en hoeveel ruimte je nodig hebt voor elke plant. Dit helpt u bij het bepalen van het aantal planten dat je nodig hebt en de grootte ervan.

Stap 3: Experimenteer met verschillende groeisystemen: Overweeg het gebruik van hangende manden, wandplanken, stellingkasten en andere systemen om planten op een creatieve manier in uw interieur te integreren.

Stap 4: Voeg accessoires toe: Voeg accessoires toe, zoals houten accenten, plantstandaarden en andere biotische elementen, om de urban jungle look in uw interieur te versterken.

Stap 5: Gebruik verlichting: Verlichting is een belangrijk element in een urban jungle interieur. Overweeg om via verlichting planten en andere biotische elementen beter te benadrukken.

Stap 6: Spelen met textiel: Voeg textiel toe aan het interieur, zoals gordijnen, kussens en bedspreien met jungle-achtige prints, om de urban jungle sfeer nog verder te versterken. Een materiaal die het vaak goed doet is leer. Zet bijvoorbeeld een bruine leren hoekbank neer in je kamer, deze zal mooi contrasteren met het groen van de planten.

Welke planten passen er in een urban jungle interieur?

Er is geen goed of fout als het gaat om planten die je in een urban jungle interieur kan zetten. Leef je vooral lekker uit. Maar als je hulp nodig hebt om op weg te komen; onderstaande planten doen het altijd goed in een urban jungle interieur.

 • Musa (Bananenplant)
 • Ficus Lyrata (Tabaksplant)
 • Alocasia (Olifantsoor)
 • Pilea Peperomiodes (Pannenkoekenplant)
 • Monstera Deliciosa (Gatenplant)

Weet je van jezelf dat je niet zo goed bent in het verzorgen van planten? Geen zorgen! Cactussen en vetplanten zoals de Echeveria hebben weinig verzorging nodig waardoor je ze bijna niet dood kan laten gaan. Als je écht heel slecht bent met planten kan je ook nog kiezen voor nep planten. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel nep planten die bijna niet van echt te onderscheiden zijn.  Goed stukje, duidelijk en leuke tips

Planten in je werkkamer, badkamer en slaapkamer

Redenen om planten in je werkkamer te zetten:

 1. Verbetering van de luchtkwaliteit: Planten helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in de kamer verbetert.
 2. Stressreductie: Het aanwezig zijn van planten in de werkkamer kan de stress verminderen en de productiviteit verhogen.
 3. Visuele stimulans: Planten kunnen een kleurrijke en visueel aantrekkelijke toevoeging zijn aan een saaie werkomgeving en zorgen voor een natuurlijke afleiding tijdens het werk.
 4. Verbetering van de sfeer: Planten kunnen de sfeer in de kamer verbeteren door de toevoeging van een groene en natuurlijke touch.
 5. verminderen van vermoeidheid: Planten kunnen helpen bij het verminderen van vermoeidheid, omdat ze de ogen rust geven tijdens het werk.

Kortom, planten in de werkkamer kunnen bijdragen aan een gezondere en productieve werkomgeving. Ze kunnen ook helpen bij het creëren van een aangename en ontspannen sfeer waarin men zich comfortabel en productief kan voelen.

Planten in je badkamer

Veel planten, zoals varens en bromelia’s, produceren waterdamp, wat kan bijdragen aan een gezondere luchtvochtigheid in de badkamer.
Ook geven planten een gevoel van luxe. Je creëert bij wijze van spreken je eigen kleine spa, door de ruimte te vullen met planten.

Planten in je slaapkamer

Planten helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in de slaapkamer verbetert. Dit kan bijdragen aan een beter slaapklimaat en een verhoogde kwaliteit van de slaap.
Een Calathea is een goede optie om in de slaapkamer te zetten. Deze plant sluit ’s nachts wanneer het donker wordt en gaat ’s ochtends wanneer het licht wordt weer open. Je gaat dan dus echt samen met je plant slapen.

Meubels in een urban jungle interieur

Meubels die goed passen in een urban jungle interieur zijn meubels in eenvoudige, natuurlijke en industriële stijlen waarbij het accent ligt op de textuur en organische vormen. Hieronder staan enkele populaire meubels die in een urban jungle interieur kunnen worden geïntegreerd:

 • Houten meubels: Houten meubels, zoals tafels, banken en kasten, zijn ideaal voor een urban jungle interieur omdat ze een warme en natuurlijke uitstraling hebben die perfect past bij de groene elementen van de stijl.
 • Metaal: Metaal, zoals staal en messing, is een populaire keuze voor een urban jungle interieur vanwege zijn robuuste en industriële uitstraling. Het is ook duurzaam en eenvoudig schoon te houden.Rattan en rotan: Rattan en rotan zijn natuurlijke materialen die een organische uitstraling hebben en de urban jungle sfeer versterken. Ze zijn ideaal voor stijlvolle, comfortabele en luchtige elementen in het interieur.Leer: Leer is een stijlvol en tijdloos materiaal dat perfect past bij een urban jungle interieur. Het voegt luxe en comfort toe aan de omgeving en is bovendien duurzaam en eenvoudig schoon te houden.Marmer: Marmer is een ander materiaal dat past in een urban jungle interieur. Het voegt een luxe en chique uitstraling toe aan de ruimte en is perfect voor meubels als salontafels en nachtkastjes.

Al deze materialen kunnen worden gecombineerd om een uniek en aantrekkelijk urban jungle interieur te creëren dat tegelijkertijd stijlvol, comfortabel en praktisch is.

Bohemian Urban jungle interieur

Bohemian urban jungle interieur is een sub-categorie van urban jungle. Deze stijl wordt vaak gezien als een net iets creatievere variant t.o.v. de normale urban jungle.
Een bohemian urban jungle interieur is een unieke interieurstijl die verwant is aan…die een mix van bohemian en jungle elementen samenbrengt. Het is een stijlvolle manier om een groene oase te creëren in woonruimtes in de stad.
De bohemian stijl komt naar voren door het gebruik van kleurrijke en opvallende stoffen, zoals kussens, gordijnen en tapijten. Kies voor natuurlijke materialen, zoals katoen en linnen, om de natuurlijke sfeer van de jungle te benadrukken.
Het is belangrijk om accessoires en decoratieve elementen toe te voegen die de bohemian urban jungle stijl versterken. Gebruik sculpturen en beelden van dieren en natuurlijke materialen, zoals hout en riet, om de natuurlijke sfeer van de jungle te benadrukken.

In het algemeen is een bohemian urban jungle interieur een unieke en verfrissende stijl die perfect is voor mensen die  een groene oase in hun woonruimte in de stad willen creëren. Zo ontstaat een uitnodigende ruimte die zorgt voor een ontspannen en comfortabele sfeer.

Conclusie:

De urban jungle stijl is een trend die steeds groter wordt. Het is een geweldige manier om een ​​kleurrijke en levendige sfeer in uw huis te brengen. Het is bewezen dat het omringen door groen je helpt te ontspannen en stress te verminderen. Als je op zoek bent naar een unieke en moderne interieurstijl, dan is urban jungle interieur een geweldige optie om te overwegen.