Fleur je lege wand op met je eigen unieke wanddecoratie! Want een helemaal lege wand, dat staat toch wel een beetje saai. Tegenwoordig kun je helemaal los gaan met verschillende leuke decoraties. Er is genoeg inspiratie om van jouw wand iets unieks en eigens te maken! Wij delen daarom een aantal inspirerende mogelijkheden met je:

Less is Less

Less is more geldt zeker in sommige gevallen van je interieur, maar soms moet je wat groter denken en lekker even out of the box gaan. Plak die hele wand vol met foto’s (heel eenvoudig met washi tape zodat je ook niet meteen je wand vol met spijkergaten hebt zitten). Of kies voor allerlei verschillende fotolijstjes met daarin waardevolle quotes die iets voor jou betekenen om je dagelijks te inspireren. Onderstaande wand is ook erg inspirerend! Je zult de klemmetjes wel moeten vastplakken of schroeven aan de muur, maar de inhoud kun je telkens weer veranderen. Leuk voor de afwisseling van je interieur!

Unieke wanddecoratie

Lang leve de plankjes

Hoewel ze tegenwoordig steeds unieker van vormgeving zijn blijven de wandplanken gewoon hip voor je interieur. Ze zijn natuurlijk ook enorm handig. Je kunt er je mooiste woonaccessoires op uitstallen. Maak een statement door meerdere wandplanken bij elkaar te hangen. Dit geeft een leuk speels effect.

unieke wanddecoratie

Kies eens iets anders

Een aantal jaar geleden zagen we massaal dat onze fietsen werden opgehangen in onze woonkamers. Super stoer natuurlijk maar vooral anders dan anders. Kies daarom eens iets uit wat er vooral niet voor bedoeld is om aan de muur te worden opgehangen. Heb je bijvoorbeeld een mooi vintage tennisracket of hockeystick gescoord in de plaatselijke kringloopwinkel? Geef hem een mooie plek aan de muur!

Unieke wanddecoratie

Ga los met die kwast

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag met een kwast en wat verf. Een mooie quote of een paar woordjes kunnen al snel een eyecatcher in je interieur worden. Vaak is het resultaat het mooiste als je het niet te precies probeert te doen. Let wel op: een cursusje handlettering is geen overbodige luxe.

Unieke wanddecoratie

Bekijk ook de TV kast van Kimberley van woonblog homefreak.nl eens: een echte eyecatcher en je televisie valt ook niet eens meer op.

Hopelijk heeft dit artikel je wat leuke punten van inspiratie gebracht en kan jij dadelijk je eigen unieke wand decoreren!