Een woontrend voor dit jaar draait volledig om puur hout. Denk bijvoorbeeld aan houten meubels, houten vloeren of houten accessoires. Met hout kan je makkelijk een warm gevoel creëren in een woonruimte maar daarnaast zijn houten meubelen ook meer dan geschikt om een ruimte een moderne uitstraling te geven. In dit blog bespreken we verschillende handige tips voor het toepassen van hout.

Houten tv-meubel

Een houten tv-meubel geeft sfeer aan jouw woonkamer. Met de vele natuurlijke, tinten brengt een houten tv-meubel warmte in jouw huis, maar met de huidige trends waarbij tv-meubelen er steeds strakker uit gaan zien kan het ook een hele moderne uitstraling geven. Of je nu kiest voor een klassiek tv-meubel of gaat voor een modern design, een houten tv-meubel komt in elke woonkamer tot zijn recht.

TV meubel kopen

Waar moet opgelet worden om het juiste houten tv-meubel te kiezen dat goed bij je past.

Tv’s worden steeds groter, breder en mooier maar een mooie tv is één ding maar een mooi bijpassend houten tv-meubel kan het totaal plaatje de finishing touch geven. Waar moet je op letten zodat je woonkamer helemaal Netflix proof is?

Bredere tv-meubelen.

Zoals hierboven al geschreven worden tv’s steeds groter en om een mooie verhouding in huis te behouden groeien de tv-meubelen mee en worden deze breder maar ook lager. Het voordeel van het gebruiken van meubels met lengte is dat dat de kamer optisch wat ruimer lijkt dan dat deze werkelijk is. Hou dus rekening met het formaat van jouw tv en de ruimte waar je het tv-meubel wilt plaatsen.

Opbergvakken tv-meubel.

Een tv-meubel is natuurlijk niet alleen bedoeld voor het stallen van de tv, maar wordt ook functioneel gebruikt voor het opbergen van spullen. Een aantal jaren terug was er nog spraken van dat je een hoop apparaten kwijt moest rondom de tv zoals een videorecorder en dvd-speler maar tegenwoordig is dat niet echt meer van toepassing. De vraag is dan hoe ga je nu om met die ruimtes. Veelal wordt dit gebruikt als opbergvakken maar dan is er nog de of je liever lades of deuren hebt. Ook kan je ruimtes openhouden voor het stallen van een soundbar of eventuele mooie accessoires.

De ronde salontafel

Naast het gebruik van hout is het gebruik van ronde vormen in het interieur ook een trend die u veel gaat terugzien. Met ronde woonitems doorbreek je de strakke lijnen en maak je de inrichting van jouw woning wat speelser.

Neem bijvoorbeeld een ronde salontafel, een salontafel is niet bepaald het eerste meubelstuk waarbij je aan denkt als je gaat meubelshoppen. Maar toch kan een salontafel van grote invloed zijn in een woonkamer en een bepaalde sfeer meegeven in je interieur. In een kamer waar je beperkte ruimte hebt is een salontafel vaak te aanwezig of maakt een kamer te vol. Een ronde salontafel neemt dit een beetje weg omdat ronde salontafels minder massief ogen. Ook maken ze het geheel wat zachter en ze passen eigenlijk in bijna elk interieur. Daarnaast zijn ronde salontafels ook nog eens kids proof omdat er geen scherpen punten aan zitten.

ronde salon tafel

Ronde salontafel kopen?

Dan is het verder nog belangrijk om na te gaan wat voor formaat jouw salontafel wenst te hebben? Waar gebruik je de salontafel voor? Enkel en alleen om je drinken en snacks op te stallen? Of zoek je een tafel die je leuk kan decoreren?

Door het gebruik van duurzame en uiteenlopende materialen zoals hout of metaal, is er altijd een passende salontafel voor elke woonkamer. Voor een moderne variant gemaakt van metaal of juist een authentiek exemplaar met een natuurlijke look door de houten basis. Door onze diverse woonstijlen zoals klassiek, landelijk en modern valt er eindeloos te combineren in je interieur. De verschillende materiaalsoorten zorgen voor hun eigen en unieke touch aan de tafel, en zo blijft de ronde salontafel een must have in jouw woonkamer.