Als je echt een liefhebber bent van tv, wil je niet alleen in de woonkamer genieten van jouw favoriete films. Ook in de slaapkamer wil je films of series kunnen kunnen streamen via streamingdiensten als Canal+. Heb jij een mooie tv voor in de slaapkamer gekocht? Wij vertellen je in dit artikel wat de beste plek in de slaapkamer is om een televisie te plaatsen.

Aan de muur

De meeste mensen hangen de televisie in de slaapkamer aan de muur, maar wat is de perfecte hoogte? En hoe kun je dit meten? Hierbij is het belangrijk dat het midden van het scherm precies op jouw ooghoogte hangt wanneer je op bed zit. Let er wel op dat niet elke televisie kan worden opgehangen en dat je kiest voor een televisiebeugel die aansluit op jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld dat de tv vast staat? Of wil je de mogelijkheid hebben om het scherm te kunnen kantelen of draaien.

Een televisiestandaard

Je kunt je televisie ook op een zogeheten televisiestandaard zetten. Dit ziet er niet super mooi uit, maar heeft veel voordelen. Zo kun je de tv bijvoorbeeld op ieder moment, op elke gewenste hoogte afstellen. Ideaal wanneer je het ene moment liggend wil kijken en het andere moment rechtop in bed wilt zitten.

De tv in een kast

Heb jij een mooie kledingkast tegenover het bed staan en vind je het zonde dat er een groot en opzichtig televisiescherm in de kamer hangt? Met de juiste tv-beugel kun je er ook voor kiezen om de tv in de kast te hangen. Ideaal, want wanneer je geen tv kijkt, doe je de kast gewoon dicht. Let wel op dat niet iedere tv en niet ieder materiaal kastdeur hiervoor geschikt is.

Aan het plafond

Wanneer je graag liggend televisie kijkt, is het handig als je tv wat hoger hangt. Op die manier zorg je ervoor dat het beeldscherm perfect in je blikveld valt. In dat geval bestaan er ook speciale tv-beugels waarmee jij je tv aan het plafond kan hangen. Toch heeft dit wel een klein nadeel, want tv kijken is alleen maar comfortabel als je daadwerkelijk in bed ligt. Wanneer je zittend tv gaat kijken met een tv die aan het plafond hangt, heb je binnen de kortste keren verschrikkelijke nekpijn.