BBQ’en is al lang niet meer iets wat we alleen maar in de zomer doen. Nu snappen wij dat je er niet op zit te wachten om met -3 buiten je vleesje en stokbroodje naar binnen te werken. Toch is er een leuke oplossing. Pizza van de BBQ! Waar Pizzarette al een leuke plaatsvervanger is voor het ouderwetse gourmetten, is de BBQ pizza een grotere broer en een heel gerecht. Zo kan het worden gebruikt als lekker tussengerecht in het kerstmenu, een hapjesplank vuller op een feestje of gewoon lekker als avondeten natuurlijk!

Pizza vlees

Wat heb ik nodig?

Maar hoe maak je een overheerlijke BBQ pizza? Wat heb je nodig? Beetje vanzelfsprekend: een BBQ. Maar het moet wel gaan om een BBQ met een deksel, zonder deksel worden de ingrediënten nooit gaar voordat de bodem verbrandt. Verder heb je een Pizzasteen voor op de BBQ (overigens een geweldig cadeau tip voor je vader, vriend/man, broer en eigenlijk wel iedere man met BBQ’en als hobby!) nodig. Maar waar vind je die krengen joh? En zijn die niet megaduur? Dat hebben we even voor je uitgezocht en het valt reuze mee. Kijk bijvoorbeeld eens op de pizza pagina van basbq.com. Hier hebben ze niet alleen pizzastenen in allerlei verschillende maten, maar ook een bijpassende pizzaschep en andere leuke hebbedingetjes zoals:

  • Een deeg-mat
  • Een pizzasteen borstel
  • Een serveerschep
  • Een pizzasnijder
  • En nog veel meer!!

Hoe maak ik de lekkerste pizza?

Ga jij voor zo veel mogelijk vlees, een lekkere tonijnpizza of toch een gemixte eigen creatie? Alles is mogelijk, zolang je maar voor de lekkerste ingrediënten zorgt. Het meeste is natuurlijk wel in de supermarkt te vinden, maar wil jij jouw pizza’s naar het volgende niveau tillen? Vergeet dan niet de lekkerste pizzakruiden over jouw ingrediënten naar keuze te strooien. Zo zorg jij ervoor dat je die pizza pepperoni extra spicy. Of probeer eens de Napolitan pizza herb blend en waan je aan de Vesuvius, maar dan in je woonkamer!

pizza ingrediënten

Hoe word ik een pizzamaestro?

Wil jij een keer wat anders dan een pizza Margherita, maar geen idee wat lekkere combinaties zijn? Wil jij leren hoe je de perfecte bodem kan maken? Kijk dan eens in de Pizzabijbel (wederom een cadeau tip!). Met dit boek leer jij de ins en outs van het pizzabakken. Zo kan jij je gasten voortaan verrassen met een overheerlijke pizza van de BBQ.

Buon appetito!!