Ben je op zoek naar een huurwoning in Nederland en wil je weten in welke stad je het beste kunt wonen? Dan lees je in dit blog over de 10 leukste steden. Een zoektocht naar een huis is de laatste tijd erg lastig. Het is dan wel fijn om te weten in welke stad je kunt gaan zoeken om een woning te huren. Een ander hulpmiddel is Rentola. Hierdoor wordt jouw zoektocht naar een huurwoning steeds makkelijker.

1. Amsterdam is de winnaar

Uit onderzoek naar de beste steden in Nederland werden inwoners van alle gemeentes gevraagd punten toe te kennen aan een stad die zij het beste vonden. Hieruit is gekomen dat Amsterdam nummer één is geworden. Dit komt vooral door de grote economische groei en het aantal winkels, scholen en restaurants.

2. Koploper is Utrecht

Utrecht is de snelst groeiende stad van Nederland, waardoor veel beleggers het een aantrekkelijke stad vinden. Daarnaast heeft Utrecht een centrale ligging in het land. Hierdoor is het wonen in Utrecht erg aantrekkelijk, vooral als je graag buiten de stad wilt komen. Utrecht heeft niet alleen een goede ligging, het heeft ook een opgeleide bevolking. Door het aantrekkelijke centrum en de kwaliteit van woningen is Utrecht dus een goede plek om een woning te huren.

3. Huren in Delft voor een dorpsgevoel

Wil je toch liever een dorpsgevoel in plaats van in een grote stad te wonen? Dan is Delft een goede stad om een woning te huren. Zo heb je in Delft een treinstation, tram, winkels en genoeg horeca, maar voelt het toch als een dorp. Daarnaast zijn er een aantal mooie bezienswaardigheden die de stad kenmerken. Dit is de reden dat Delft op nummer drie staat van de beste steden om te wonen.

4. Een huis huren in Amersfoort

Naast Delft is er in Amersfoort ook een dorpsgevoel aanwezig. Tijdens het wonen in Amersfoort kun je veel uitjes beleven in je eigen stad. Zo zijn er veel bezienswaardigheden zoals de Koppelpoort en middeleeuwse gebouwen. Maar ook een rondvaart met de Waterlijn of een dagje naar een dierenpark zijn uitjes die Amersfoort aantrekkelijk maken om er een huis te huren.

5. Een woning huren in Zwolle voor het karakter

Een woning huren in Zwolle? Zwolle is een dynamische stad aan de IJssel met een historisch karakter. De moderne stad heeft een levendige binnenstad met veel groen, en bezienswaardigheden om de stad heen waar vaak een evenement wordt gehouden. Daarnaast heeft Zwolle een goede bereikbaarheid, voorzieningen en een ruime werkgelegenheid waardoor het wonen in Zwolle erg aantrekkelijk wordt.

6. Wonen in een stad zonder herrie: Almere

Almere is ideaal voor als je in een grote stad wilt wonen, maar geen zin hebt in drukte en herrie. De huizen zijn relatief groter voor hetzelfde geld dan in de binnenstad. Zo krijg je in Almere meer grond en vierkante meter. Een beetje extra ruimte is natuurlijk wel erg fijn als je een huis wilt huren in Nederland.

7. Een woning huren in Haarlemmermeer

Naast dat Haarlemmermeer een goede bereikbaarheid heeft voor de rest van Nederland, is het ook een stad met veel natuur. Zo kun je binnen 30 minuten fietsen al bij het strand zijn. Er zijn veel duingebieden waar veel recreatiemogelijkheden zijn. Hierdoor kun je in Haarlemmermeer zonder zorgen een huis huren als je houdt van de natuur, wandelingen maken of fietsen.

8. Arnhem voor goedkope woningen

Arnhem is een drukke stad die vergelijkbaar is met Amsterdam, alleen zijn er in Arnhem minder bezienswaardigheden. Toch is het aanbod aan vegan en glutenvrij eten de afgelopen jaren gegroeid. Over het algemeen in het wonen in Arnhem betaalbaarder dan in de andere steden, vandaar dat Arnhem een populaire stad is om een woning te huren.

9. Rustig wonen in de stad Groningen

Groningen ligt aan het uiterste stukje van Nederland waardoor de bereikbaarheid en grote afstanden erg vervelend kunnen zijn. Daarnaast zijn de aardbevingen die voor kunnen kopen in Groningen niet ideaal. Toch is Groningen een stad waar je tot rust kunt komen door de rust en ruimte die er heerst. Vind jij het dus heerlijk om op een platteland een huis te huren? Dan is Groningen de stad waar jij een woning kunt huren

10. Den Haag: wonen aan zee

Den Haag is de enige stad, van de vier grote steden, die aan de zee ligt. Op korte afstand kun je het strand bezoeken tijdens de hitte. Ook is Den Haag de enige echte politieke hoofdstad die Nederland kent. Ben je dus into the politiek? Dan is Den Haag een interessante stad om een huis te gaan huren. Naast deze voordelen heeft Den Haag groenere woonwijken dan je misschien zou denken.

Elke stad heeft zo zijn eigen voordelen om er een woning te huren. Nu je de tien beste steden om in te wonen kent, is het misschien tijd om een keuze te gaan maken. Via Rentola kun je zoeken naar huurwoningen in de stad van jouw keuze!