Ben jij op zoek naar het huis van jouw dromen? Dan hoort bij die zoektocht natuurlijk ook de beste makelaar. Je wilt natuurlijk niet te veel geld uitgeven aan een makelaar die het uiteindelijk niet waard blijkt te zijn. Maar hoe vind je nou de beste makelaar? Deze tips zullen je daarbij helpen.

Wil je jouw huis in Antwerpen verkopen? Dan is Heylen Vastgoed de juiste makelaar!

Let op het tarief en de kostenopbouw 

Het eerste wat je wilt weten is waarschijnlijk hoeveel een makelaar dan wel niet kost. Dat hangt echter wel af van diverse elementen. Het is hierbij super belangrijk dat je goed kijkt naar de courtage. Dat is een percentage van de (ver)koopsom dat de makelaar zal ontvangen. Dit krijgt hij dan als beloning voor zijn diensten. Er zijn bovendien ook makelaars die hier nog kosten bovenop rekenen voor bijvoorbeeld taxatie, bezichtiging of kadaster. Je moet dus altijd de kleine lettertjes goed lezen. Zo voorkom je die onverwachte kosten.

Vergaar kennis van de lokale markt

Als jij een makelaar hebt gevonden die dicht bij jouw droomhuis gevestigd is, is de kans groot dat hij/zij ook veel verstand heeft van de huizenmarkt in die wijk. Als de makelaar veel kennis heeft van de lokale markt, zal het hoogstwaarschijnlijk jouw kans vergroten op het verkrijgen van je droomhuis. Daarnaast zal het ook een voordeel zijn in het onderhandelingsproces. De makelaar weet namelijk welke prijzen de vergelijkbare huizen hebben en voor hoeveel ze zijn verkocht. Maar voordat je meteen de makelaar om de hoek inschakelt, is het altijd belangrijk om een kennismakingsgesprek te voeren. Zo kun je verschillende makelaar vergelijken. 

Marketing en zijn effectiviteit 

Als je jouw huis wilt verkopen, dan is het inschakelen van een goede makelaar erg belangrijk. Het vergroot namelijk je kans aanzienlijk om het voor een mooie prijs te verkopen. Soms krijg je een gratis schatting van je huis als je jouw woning via een makelaar wilt verkopen. Als je de juiste makelaar wilt inschakelen dan moet je goed kijken naar de marketingmethoden van die makelaar. Bezit de makelaar over creatieve strategieën of zet hij of zij alleen jouw huis op een verkoopsite? Het is belangrijk dat de makelaar bezit over meerder marketingkanalen. Denk dan aan raamposters, brochures maar ook sociale media. Hij of zij moet de potentiële kopers weten te bereiken met zijn of haar technieken.