Deze trend is niet te missen. De licht getextureerde vaasjes in mooie, rustige tinten staan bij iedere interieurwinkel op de plank. Vaak komen deze trends wel met een prijskaartje. In dit artikel laten we je zien dat je deze must have voor in huis ook makkelijk zelf kunt maken. Dat is niet alleen leuker, maar ook goedkoper! 

Op zoek naar leuke vaasjes

Neem een kijkje bij je lokale kringloopwinkel en ga op zoek naar een aantal leuke bloempotjes, schaaltjes en vaasjes in verschillende vormen. De kleur maakt niet uit, want je gaat ze toch een nieuwe look geven. Bij de kringloop kosten deze vaasjes gemiddeld tussen de € 1,- en € 5,-. Zo kun je er voor een prikkie een heleboel inslaan. 

Verf 

Bij een bouwmarkt kun je kleine potjes verf (100 ml) en kleurtesters kopen voor een mooie prijs. Als je toevallig nog wat restanten aan blikken muurverf hebt staan, dan kun je deze ook gebruiken. 

Dit is wat je nodig hebt

  • Vaasjes van de kringloop.
  • Schoonmaakmiddel.
  • Kleine potjes verf.
  • Sponsjes om te deppen.
  • Bakingsoda voor de textuur.
  • Een schaaltje/bordje om te mengen.

Zo ga je te werk

Voordat je begint met verven, is het belangrijk om de vaasjes goed schoon te maken. Gebruik hiervoor een ontvettend schoonmaakmiddel. Droog de vaasjes af met een stofvrije doek of laat ze even staan. Vervolgens kun je de verf gaan mengen met een paar schepjes bakingsoda. Ga je voor een groffe of een lichte korrel? De verhouding bepaal je helemaal zelf. Wanneer je tevreden bent over je verfmengsel kun je met het sponsje gaan deppen tot je het gewenste eindresultaat bereikt.

Waar zet je ze neer en wat doe je er in?

Ben je tevreden met het resultaat? Laat de vaasjes dan goed drogen en plaats ze vervolgens in je interieur. De lege vaasjes zijn al volwaardige woonaccessoires, maar als je wilt kun je er (gedroogde) bloemen, pampas gras, kattenoogjes of andere plantjes in zetten. In een hoge smalle vaas staat pampas gras erg mooi. Zet deze vaas in de gang of in de slaapkamer. Heb je een vaas met een brede hals? Hierin staat een groot boeket het mooiste. Zet deze vaas op de eettafel of op een bijzettafel. Lagere potjes of vaasjes passen het beste op de salontafel of op een plankje aan de muur. Heb je echt een statement piece gecreëerd? Plaats deze dan in een open kast. 

Door het volgen van deze thrift flip kun je ook met een kleiner budget deze hippe woonaccessoire in huis halen. Veel plezier en succes met het maken van de vaasjes!