Een mooie tafel kan niet ontbreken bij het inrichten van je huis. Een tafel is de plek waar je met je hele gezin gezellig samenkomt. Je mooie tafel wil je natuurlijk zo lang mogelijk in goede staat houden. Eén van de mogelijkheden die je kunt gebruiken is een tafelbescherming over je tafel leggen.

Welke soorten tafelbescherming zijn er?

Je hebt heel veel verschillende soorten tafelkleden dus voor elk huis kun je een geschikte tafelbescherming vinden. Een eettafel is vaak een centraal punt van je huis. Het is daarom belangrijk dat je tafelbescherming wel bij de rest van je inrichting past.

Een manier om je tafels te beschermen is door een gecoat tafellinnen te gebruiken. Dit is een tafelkleed die de uitstraling heeft van een stoffen tafelkleed, alleen zit er nog een coating op. Het voordeel van een coating is dat wanneer je per ongeluk hebt gemorst je de vlek er zo vanaf kan vegen. Je kan je ruimte door het gebruik van tafellinnen je tafel een chique uitstraling geven. Je kan dit natuurlijk ook op andere manieren creëren, bijvoorbeeld door het gebruik van tafelzeil.

Wil je dat je tafelbescherming helemaal bij je interieur past? Dan kun je ook kiezen voor een tafelzeil. Tafelzeilen zijn in bijna alle verschillende kleuren en patronen te vinden. Je kan op deze manier ook gemakkelijk je kamer verschillende uitstralingen geven, bijvoorbeeld door bij het ontbijt een rustig tafelzeil te gebruiken en met een kinderfeestje weer een leuk patroon op je tafelzeil te gebruiken.

groen tafelbescherming

Hoe kan ik mijn tafel zichtbaar houden?

Het kan zo zijn dat je veel geld uitgegeven hebt aan een mooie eettafel en dat je het jammer vindt om deze tafel te bedekken. Een oplossing hiervoor kan zijn dat je een transparante tafelbeschermer gebruikt. De naam van transparante tafelbeschermers zegt het eigenlijk al want dit is een doorzichtige tafelbeschermer waardoor je de tafel ziet. Het grote voordeel hiervan is dat je je mooie tafel niet verbergt. Je tafelbeschermer past op deze manier ook bij jouw interieur.

Je kan een transparante tafelbeschermer in verschillende diktes en formaten verkrijgen. Je kan hierdoor je tafel nog beter beschermen. Als je kiest voor een dikkere variant van de  tafelbeschermers komen er minder snel deuken en krassen in je tafel. Tafelzeilen en tafellinnen zijn namelijk maar in één dikte te verkrijgen, waardoor je tafel wordt beschermt tegen vlekken alleen niet tegen krassen of deuken. Je hebt bij een transparante tafelbeschermer ook geen last van overtollig stof, omdat je de tafelbeschermer vaak op maat kan laten bestellen zoals bijvoorbeeld bij tafelzeilonline.com.

transparant tafelbescherming

Hopelijk heeft dit blog je een paar ideeën en inspiratie gegeven over welke tafelbeschermers er zijn en welke tafelkleden het beste bij jouw inrichting past.