De afgelopen jaren zijn we steeds meer waarde gaan hechten aan de uitstraling van onze slaapkamers. Voorheen werden deze altijd een beetje overgeslagen bij de styling van het huis. Hier slaap je toch alleen maar, waarom zou je er dan extra tijd en geld in investeren? Inmiddels weten we echter allemaal dat de slaapkamer voor veel meer andere doeleinden gebruikt kan worden.

Steeds vaker zien we dat deze ruimte de functie van de woonkamer overneemt. Mensen besteden hier hun vrije tijd in, lezen een boek of kijken televisie. Enkel slapen is er niet meer bij. Daarom is het ook juist nu zo belangrijk om je slaapkamer de aandacht te geven die hij verdiend. Ben jij echter niet zo van de zoetsappige en romantische sferen van de meeste slaapkamers in ons land? Geen probleem! Er zijn ook genoeg manieren om jouw slaapkamer een stoere uitstraling te geven. In dit artikel vertellen we hoe je dit aanpakt.

De juiste materialen

Bij een stoere slaapkamer horen natuurlijk ook stoere en ruwe materialen. Steigerbuizen zijn hierbij uitermate geschikt. Deze kunnen op heel veel verschillende manieren in de slaapkamer verwerkt worden. Je kunt bijvoorbeeld een steigerbuis gebruiken als gordijnroede of deze simpelweg als kledingrek ophangen. Als je erg handig bent kun je er ook voor kiezen om deze te verwerken tot een meubelstuk.

Het grootste voordeel van steigerbuis is dat je er werkelijk alle kanten mee op kunt. Je kan ze in hun eenvoud gebruiken, maar ook bewerken tot een prachtige en stevige constructie. Zo zijn er zelfs DIY’s te vinden om zelf een bed ombouw van steigerbuis te maken. Met de juiste buiskoppelingen maak jij de meest creatieve creaties! En bovenal: creëer je die stoere uitstraling in de slaapkamer!

Doe inspiratie op

Online vind je ontzettend veel slaapkamer ideeën. En nee, dit zijn niet alleen maar romantische en overgedecoreerde kamers. Je vindt hier ook genoeg stoere slaapkamers voor zowel mannen als vrouwen. Laat je daarom inspireren door leuke apps als Pinterest en verzamel de leukste inspiratietips in jouw moodboard. Zo wordt het straks een stuk makkelijker om te shoppen voor een nieuw slaapkamerinterieur. Bovendien kun je zo beter uitleggen waar je naar op zoek bent als je een winkel betreedt. Alleen maar voordelen dus!

Natuurlijke uitstraling

Wanneer we denken aan een stoer interieur springt de industriële woonstijl hier echt bovenuit. Maar wat kenmerkt deze woonstijl? Voornamelijk het gebruik van natuurlijke elementen en een groot minimalisme.

Het is bij een stoere slaapkamer dan ook enorm belangrijk om zoveel mogelijk natuurlijke materialen toe te passen? Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen op pallets? Je kunt deze eenvoudig als bed ombouw gebruiken. Leg er een aantal dikke matrassen op en voilà: een uniek en stoer bed! Bovendien hoeft het maar weinig te kosten. Ook meubels van steigerhout passen perfect in een stoer slaapkamerinterieur. Vind je steigerhouten meubels in de winkel te duur? Dan kun je deze ook zeer eenvoudig zelf maken. Steigerhout kan zeer eenvoudig bewerkt worden en is voor iedere doe-het-zelver toegankelijk.

‘Less is more,’ is het belangrijkste advies wat we jou mee kunnen geven. Overdrijf niet. De slaapkamer hoort een rustige ruimte te zijn. Probeer dan ook niet te veel decoraties te gebruiken. Dat past niet alleen minder goed binnen een stoer interieur, maar zal ook je nachtrust negatief beïnvloeden. Maak daarom indruk met grote eyecatchers en laat onnodige tierelantijntjes achterwege.