Er zijn verschillende soorten banken die je kunt gebruiken om jouw interieur passend te maken. Daarnaast is een bank niet weg te denken in een woonkamer. Hierdoor kun je zittend of liggend uren naar de tv kijken totdat je in slaap valt. Wanneer je veel gebruik maakt van een bank is het wel verstandig om niet alleen een mooie maar ook een comfortabele bank te hebben. In dit blog lees je over de verschillende soorten banken zodat jij kunt kijken welke bank het meest geschikt is voor bij jou thuis.

Hoekbanken
Een hoekbank is een veel voorkomende soort bank. Tegenwoordig heeft iedereen wel een hoekbank in huis staan. Dat komt omdat er meerdere mensen op kunnen zitten en het erg comfortabel is. Een hoekbank kun je makkelijk neerzetten in de woonkamer door de verschillende hoeken. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het zitten tv kijken maar op het andere stuk van de bank naar buiten kijken. Onder de hoekbanken vallen nog andere soorten banken, namelijk een L-bank en een U-bank. Een L-bank, de naam zegt het al, is gevormd in de letter L. Deze banksoort heeft overal een leuning en geeft een open uitstraling.

Een U-bank is een bank in de vorm van een U. Het is een meer uitgebreide vorm van een L-bank met een extra hoek. Deze banksoort is erg geschikt voor grote huishoudens zodat iedereen op de bank kan gaan zitten. Weet je niet zeker of de bank past, en of de indeling van de bank helemaal goed valt? Een hoekbank kun je meestal zelf indelen zodat jouw ideale oplossing werkelijkheid wordt.

Loungebank
Een hoekbank en een loungebank lijken erg veel op elkaar. Het verschil zit in de rugleuning. Een loungebank heeft alleen een rugleuning aan de achterkant, en een hoekbank heeft aan alle kanten een rugleuning. Een loungebank is eigenlijk een rechte bank met een uitlopend gedeelte aan de zijkant waardoor jij je benen kunt strekken. Hierdoor kun je liggen of zitten hoe jij het fijnst vindt. Heb je niet veel ruimte voor een bank? Dat is geen probleem met een loungebank. Doordat het een rechte bank is, neemt het niet al te veel ruimte in beslag waardoor jij kunt genieten van een relaxmoment.

Slaapbanken
Een andere soort bank is een slaapbank. Je hebt het vast al zelf een keer gehad dat je zo fijn zit op de bank dat je in slaap valt. Met een slaapbank kun je de bank omtoveren tot een bed. Dit is natuurlijk ideaal voor wanneer je gasten over de vloer hebt en er geen extra kamer tot beschikking is. Het omtoveren van de bank is erg eenvoudig. Daarnaast heb je de keuze om een enkel of dubbel bed te bouwen van jouw slaapbank. Nadat je het bed weer inklapt, ziet niemand dat het vannacht een bed is geweest.

Dat maakt een slaapbank zo speciaal, het kan twee taken tegelijk vervullen. Overdag kun je er op relaxen en in de avond kun je er op slapen. Perfect wanneer je niet genoeg kamers hebt, of gewoon veel vrienden hebt die vaak blijven slapen. Bij OTTO kun je veel verschillende soorten slaapbanken vinden in verschillende stijlen. Gaat jouw voorkeur uit naar een moderne of toch meer een standaard bank? OTTO heeft de slaapbank die jij zoekt.

Loveseat

Een loveseat is een 2-zits bank. Het wordt een loveseat genoemd omdat het een kleine bank is waarbij je met twee personen knus bij elkaar zit. Het is dus niet de meest comfortabele banksoort, maar het geeft wel een chique uitstraling in je interieur. Je kunt een loveseat bijvoorbeeld ook gebruiken als decoratie. In de hoek van de kamer of langs een grote kast kun je een loveseat gebruiken om ruimte op te vullen of een bepaalde sfeer te creƫren.

Door de verschillende bank soorten heb je veel keuze om het voor jezelf comfortabel te maken. Zo kun je onder andere kiezen voor een hoekbank, lounge bank, slaapbank of een loveseat. Elke banksoort heeft eigen kenmerken waardoor jij jouw voorwaarden los kunt laten op de verschillende soorten banken. De meeste banken kun je ook zelf samenstellen, hierdoor is er genoeg keuze om een banksoort te kiezen voor in jouw interieur.