Een belangrijk onderdeel van het inrichten van je huis is de slaapkamer. In de slaapkamer ga je veel tijd doorbrengen en het is daarom wel fijn dat dit een gezellige plek is waar je graag komt. In dit artikel geven we je meer slaapkamer inspiratie en ideeën.

Slaapkamer inspiratie groen

Welk bed moet ik kiezen voor mijn slaapkamer?

Het onderdeel waar je het meeste van gebruik gaat maken in je slaapkamer toch wel je bed. Je bed is vaak ook het meest prominent aanwezig in je kamer. Het is daarom niet alleen belangrijk dat je bed fijn ligt, maar ook dat je bed de juiste uitstraling heeft die bij de rest van je kamer past. Heb je een grote kamer? Dan kun je gemakkelijk kiezen voor een groter en hoger bed zoals een boxspring. Als je een kleine kamer hebt kun je beter kiezen voor een lager bed, omdat je kamer dan groter lijkt. Vaak bepaald het dekbed en het hoofdbord de sfeer van je kamer. Kies hierbij vooral een neutrale kleur of een kleur die bij de rest van je kamer past. Een andere leuke tip voor meer slaapkamer inspiratie is om extra kussens en een sprei op je bed te leggen. Je creëert zo echt een gezellige plek waar je graag wilt slapen.

Slaapkamer inspiratie groen

Kastruimte

Naast je bed heb je ook een plek nodig om je spullen en kleren op te bergen. Als je niet wilt dat je kast een aanwezig meubelstuk wordt in je kamer kun je het beste kiezen voor een die dezelfde kleur heeft als je muur. Op deze manier gaat de kast helemaal op in je kamer. Heb je een kleine slaapkamer? Dan is er ook een manier om je kamer groter te laten lijken door bijvoorbeeld spiegels op je kast te plaatsen. Je kast valt op deze manier ook niet op en door de weerkaatsing lijkt je kamer een stuk groter. Probeer je kasten wel zo dicht mogelijk tegen elkaar aan te zetten zodat ze niet te veel ruimte van je kamer in beslag nemen. Als je een grote kamer hebt dan is het een leuk idee om een kleine inloopkast te creëren. Dit kun je doen door je kasten als een scheidingswand in je kamer te gebruiken. Plaats je kasten een stukje van de muur zodat je erachter kan lopen en de deuren van je kasten op kan maken. Op deze manier heb je een inloopkast gecreëerd in je slaapkamer.

Slaapkamer inspiratie bed met lichtjes

DIY ideeën voor in je slaapkamer

Je slaapkamer is je persoonlijke plekje in je huis. Je kan op deze plek je persoonlijkheid en al je creativiteit laten zien. Dit is ook de plek om al je leuke foto’s te plaatsen. Je kan dit op verschillende manieren doen door bijvoorbeeld een aantal fotolijstjes te gebruiken en deze te vullen met je leukste foto’s. Je kan natuurlijk ook creatief zijn door een mooie collage te maken op een canvas of in één groot schilderij. Een ander leuk idee is om een slinger met lampjes aan je muur te hangen en hier vervolgens nog foto’s aan te hangen. Overdag kun je dan naar je foto’s kijken en ‘s avonds geeft de slinger weer veel gezelligheid door de lampjes.

Ben je in een minder creatieve bui? Er zijn ook tal van mooie canvas schilderijen verkrijgbaar. Door een exemplaar uit te zoeken dat helemaal aansluit bij jouw stijl, en met een afbeelding die tot je verbeelding spreekt, kun je toch een persoonlijke touch aan je slaapkamer geven.

Slaapkamer inspiratie met lichtjes

Er zijn heel veel mogelijkheden voor het inrichten van je slaapkamer en dit is allemaal afhankelijk van je levensstijl en je smaak. Hopelijk heb je meer slaapkamer inspiratie en ideeën opgedaan aan de hand van dit artikel. Bekijk ook eens onze blog over een studentenkamer inrichten en die over het inrichten van een kleine slaapkamer. Dit kan je ook helpen bij het inrichten van je slaapkamer. Wij wensen je veel succes bij het inrichten van je slaapkamer.