Je slaapkamer is een van de belangrijkste kamers van het huis. Om die reden is het van groot belang dat er een ontspannen en rustige sfeer hangt. Dit betekent niet dat je je slaapkamer zo moet inrichten dat er maar weinig kleur en meubels zijn. Alles draait hierbij om een goede balans. In dit artikel wordt er besproken hoe je jouw slaapkamer het beste sfeervol, maar toch relaxt in kan richten.

De eerste stap om je slaapkamer een boost te geven!

Het allerbelangrijkste van een slaapkamer is natuurlijk je bed. De eerste stap is het kiezen van een eenvoudig bed met een uiterlijk dat goed past bij alle soorten materialen en kleuren. Voorbeelden hiervan zijn: houten bedden, stalen bedden, aardkleuren en effen printjes. Op deze manier zorg je voor een rustige basis en kan je met accessoires nog altijd uit je dak gaan als je het wat kleurrijker en unieker wilt maken. Accessoires zijn immers gemakkelijker te vervangen wanneer je erop uitgekeken bent, dan je bed. Je kunt een bed kiezen dat makkelijk te versieren is, bijvoorbeeld door er polaroidfoto’s of plantjes aan te hangen. Op die manier kun je ook nog meerdere kanten op als je een keer wat anders wilt proberen.

Nog een idee is om een bed te kiezen met materiaal dat gemakkelijk te verven/spuiten is. Als je het bed dan toch echt zat bent, kun je het nog altijd in een andere kleur verven/spuiten. Een nieuwe kleur bed kan al wonderen doen voor je slaapkamer als je weer eens toe bent aan iets nieuws!

Slaapkamer bed

 

Hoe laat je de muren spreken en behoud je toch een rustige slaapkamer?

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust wilt komen. In tegenstelling tot wat sommigen van jullie misschien verwachten, spelen de muren naast het bed ook een grote rol in de inrichting van je slaapkamer. Door het vormen van een rustige basis met het bed kun je met de muren vrijwel alle kanten op. Om het wat sfeervoller en gewaagder te maken kun je in plaats van een witte muur kiezen voor een printje of een meer sprekende kleur. Een andere optie is om de muur wit te houden en juist de accessoires te laten spreken. Waar je de nadruk op wilt leggen is natuurlijk voor iedereen anders. Voor de echte waaghalzen onder ons kun je ook gaan voor een printje of kleurtje op de muur in combinatie met opvallende accessoires.

Slaapkamer muur

Zet de puntjes op de i met deze gezellige accessoires voor in je slaapkamer

En dan Last but not least; de accessoires! Hiermee blaas je jouw slaapkamer leven in. Vaak beseffen mensen niet hoe belangrijk de final touch is, dus hier komen nog een aantal leuke tips. De rust creëer je door te zorgen voor een eenvoudige basis zoals met het bed en de muren. De sfeer creëer je met de accessoires zoals kleedjes, lampjes, plantjes, spiegels, dekens en kussentjes. Wanneer je gekozen hebt voor een drukke basis, is het een aanrader om de kleden en kussens in rustige kleuren en printjes te pakken. Met de planten en lampjes kan je daarna altijd nog zorgen voor de nodige cozyness. Heb je juist gekozen voor een rustige basis? Doe dan eens gek en probeer een drukker printje op een aantal kussens in combinatie met een grof gebreid kleed. Doe er dan nog wat gezellige plantjes en lampjes bij en voilà! Zo kan jij een rustige maar toch sfeervolle kamer maken, precies in de stijl die jij leuk vindt.

Slaapkamer accessoires

Hopelijk vond je deze tips nuttig voor het (her)inrichten van je slaapkamer. Twijfel niet om uit je comfortzone te gaan met inrichten. Durf te experimenteren met kleuren, vormen en materialen. Tegenwoordig hoeft niks meer perfect te matchen en kan je het zo gek niet bedenken! Onthoud goed dat je ergens een rustige basis in terug laat komen om de rust te bewaren, zodat er een ontspannen sfeertje in de kamer hangt. Veel inricht (en slaap)plezier!