Een kamer kun je makkelijk aankleden door gebruik te maken van verschillende elementen. Een kale kamer kan een minder gezellige sfeer afgeven. Wil jij nou meer sfeer in je kamer? Bekijk deze tips en ervaar de gezelligheid!

1. Gebruik de juiste afstelling voor het licht.

Licht kan de sfeer erg beïnvloeden, zo moet het licht ook juist staan afgesteld. Denk hierbij aan de richting dat het licht schijnt, de felheid en de kleur. Om deze drie aspecten te testen in verschillende standen, kan je de lichtafstelling vinden die het beste in jouw kamer past. Een fel wit licht maakt de kamer ongezellig, zorg dus voor een wat minder wit licht zodat de sfeer beter wordt.

2. Geur doet wonderen

Maak gebruik van kaarsen of geurstokjes, naast dat het een erg sfeervol effect geeft zorgt het ook voor een aangename geur. Mocht je de geur toch niet prettig vinden zou je ook kunnen kiezen voor nep kaarsen. Er zijn betaalbare nep kaarsen die een bewegend nep vlammetje hebben, de prijs van deze kaarsen ligt ongeveer bij de 23 euro voor 3 stuks. Voor deze 23 euro krijg je wel veel extra sfeer, daarnaast zijn de kaarsen ook beschikbaar in veel kleuren waardoor ze bij ieder interieur passen.

3. Warme voeten

Wat is er nou fijner dan met je voeten op een warm kleed voor de televisie? Vloerkleden kunnen de kamer een stuk sfeervoller maken. Dit heeft te maken dat een voerkleed de kamer vaak kleiner doet laten lijken en een groot gedeelte van het oppervlak in neemt. Door het kleiner laten lijken van de kamer wordt er sfeer gecreëerd. Vloerkleden zijn beschikbaar in verschillen soorten, maten en kleuren. Wanneer je meer sfeer in je kamer wilt creëren is het wel verstandig om een vloerkleed te pakken in een warme kleur. Mocht je al te veel warme kleuren in je interieur hebben, dan is een vloerkleed in een koude kleur een goede afweging, zodat het niet te druk wordt.

4. Maak je kamer persoonlijk

Persoonlijke items in een kamer zorgen ervoor dat het idee ontstaat dat er meer in de kamer geleefd wordt, wat ook weer zorgt voor meer sfeer. Aan persoonlijke items kun je denken aan leuke foto’s, souvenirs, of items die je vaak gebruikt of aan jou doen laten denken. Probeer wel te kijken naar de kleuren van de items, om het als een geheel te laten aanvoelen is het belangrijk dat deze in het interieur passen. Gebruik bijvoorbeeld bijpassende fotolijstjes waar je foto’s in kunt doen.

5. Groen doet wonderen

Planten brengen altijd sfeer met zich mee, maak hier dus ook goed gebruik van. Let echter wel op dat je niet te veel planten gebruikt zodat het geen jungle wordt. Sfeervolle planten zijn vaak hangplanten, deze zet je dan op een boekenplank bijvoorbeeld.

Hopelijk kun je door middel van deze tips een sfeervolle kamer creëren. Wil je meer weten over interieur inrichtingen. Bekijk een van onze andere blogs.