Schimmel in huis is zeer vervelend. Het is niet alleen slecht voor de woning maar ook voor de gezondheid van mensen omdat het Mycotoxine bevat wat kan zorgen voor verkoudheidsklachten en huidirritaties.

Een ander nadeel is dat je huis muf gaat ruiken als er schimmelvorming is.
In dit artikel lees je eerst uit wat een schimmel is, hoe het kan ontstaan en dat er gelukkig professionele bedrijven zijn die je in kunt schakelen om schimmel te laten verwijderen.

 

Wat is schimmel precies?

Een schimmel is een organisme dat in de natuur een belangrijke taak heeft. Schimmels voeden zich namelijk met resten van dieren en planten. Ze breken hiermee organisch materiaal dat dood is af en zijn daardoor een van de betere opruimers in de natuur.

Helaas komen schimmels niet alleen in de natuur voor maar ook in huis. Waar een schimmel nuttig werk doet voor de natuur, is een schimmel in huis juist totaal niet nuttig maar schadelijk.

 

Hoe ontstaat schimmel in huis?

In ruim vijftien procent van alle woningen zit schimmel. De zwarte schimmel komt het meeste voor. Zwarte schimmel in huis kan ontstaan door meerdere oorzaken, maar het heeft altijd met een teveel aan vocht te maken. Een schimmel heeft namelijk vocht nodig om te kunnen groeien.

Een huis kan te vochtig zijn doordat er een lekkage ontstaan is. Deze lekkage kan bij een van de leidingen zitten, maar het kan ook zijn dat het dak lekt.

Een andere oorzaak is dat het huis te vochtig is bijvoorbeeld door regen die het huis binnen komt (als je enkel glas hebt) of door optrekkend vocht vanuit de grond.

Wat de reden ook is, het is belangrijk om de schimmel zo snel mogelijk te verwijderen voordat er nog meer schade aan de woning ontstaat.

 

Schakel een schimmelbestrijdingsbedrijf in

Je kunt met een aantal huis tuin en keukenmiddeltjes om de muur schimmel te verwijderen, maar vaak krijg je hiermee de schimmelgroei niet of niet volledig weg. Het is veel effectiever om een bedrijf in te schakelen om de schimmel te laten verwijderen. Ze zullen dat op een professionele en effectieve manier doen. Bedrijven die schimmels bestrijden kijken niet alleen naar de schimmels in huis maar ze onderzoeken ook wat de oorzaak van het ontstaan hiervan is.

Pas als de oorzaak van het probleem aangepakt is, is het zinvol om de al ontstane muur schimmel te verwijderen. Hiervoor zijn meerdere behandelmethodes. Door jarenlange ervaring weet de specialist precies welke behandeling het beste is. Na de behandeling zal de medewerker van het bedrijf nog een aantal tips geven om schimmelvorming in het vervolg tegen te gaan. Zo kunt u weer genieten van een vocht- en schimmelvrije woning!