Heeft je woonkamer een nieuw en fris tintje nodig? De woonkamer schilderen is altijd een behoorlijke verandering. Je brengt veel tijd door in deze ruimte, dus een mooie kleur aan de muur, die ook nog eens matched met jouw interieurstijl en smaak, is cruciaal. Doe hier inspiratie op voor het schilderen van jouw woonkamer.

Tip 1. Een muurschildering
Vergeet een simpele kleur aan de muur, maar ga voor een unieke muurschildering. Zo geef je jouw woonkamer een origineel uiterlijk. Ben je zelf creatief? Dan kun je de gok wagen en zelf een muurschildering maken. Wil je toch garantie dat het resultaat geweldig is? Huur dan een professionele schilder in om een muurschildering te maken.

Tip 2. Mooi wit is niet lelijk
Wil je een kleur dat past bij elk interieur? Kies dan voor wit. Het huis wit verven is niet alleen een veilige optie, het geeft het huis ook een prachtige uitstraling. Een nieuwe laag witte verf geeft een frisse look waardoor je meubels nog beter opvallen en uitkomen. Je kunt kiezen voor verschillende tinten en tonen in wit, of het hele huis voorzien van een gelijkmatige witte look.

Tip 3. Airbrush
Je kunt ervoor kiezen om je muur één bepaalde kleur te schilderen, maar je kunt er ook voor kiezen om je muur iets uitdagender te maken. Bij tip 1 noemde we al de muurschildering. Hierbij kun je ook eens denken aan een gave airbrush muurschildering. Airbrush is een kleine, op basis van lucht werkende verfspuit die verschillende inkt-en verfsoorten kan verwerken. Door de techniek te beheersen zijn de kunstenaars in staat om fotokwaliteit en realistisch werk te leveren.

Airbrush

Tip 4 Graffiti
Naast een gewone kleur of een airbrush muurschildering kun je ook nog kiezen voor graffiti. Graffiti is meer dan de kunstwerken die je buiten op de muren ziet. Graffiti schept diepte, creërt ruimte en kan een muur doen verdwijnen. Daarnaast heb je als opdrachtgever de volledige vrijheid over het onderwerp en grote controle over het eindresultaat.

Tip 5. Vraag hulp
Kom je er zelf niet uit? Schroom dan niet om hulp te vragen aan professionals. Je kunt een schilder inhuren om je te helpen bij het proces en om te helpen bij het kiezen van de kleur. De schilder geeft je advies over welke tinten goed passen en welke verf uitermate geschikt is voor binnenshuis. Ook kun je de hulp inschakelen van een interieurstylist. Deze voorziet je van het beste kleuradvies in huis. Zo weet je zeker dat je de juiste kleur in de woonkamer kiest.

Tip 6. Inspiratie online
Kom je er niet uit of weet je niet wat past in huis? Doe dan eerst inspiratie op online. Zoek naar afbeeldingen van woningen met perfecte kleuren in huis. Sorteer deze afbeeldingen op kleur en kies zo de kleur die jij het mooist vindt. Sla je favoriete afbeeldingen bijvoorbeeld op bij Pinterest en vind op deze manier de beste kleuren voor in huis.

De woonkamer een kleurtje geven? Dat is nog een hele onderneming. Vind de kleur die het beste past bij jouw woonkamer of schakel hulp in een schilder voor advies op maat. Geniet van een prachtige woonkamer met de juiste kleur om de muur.