Het is de droom van veel werknemers om een eigen bedrijf te beginnen. Als ZZP’er heb je de vrijheid om zelf je klanten te kiezen en om je eigen werktijden in te delen. ZZP’ers hebben echter wel een werkplek nodig. Vaak is daar in de woning geen ruimte voor. Een kantoor achter het huis in de tuin is vaak wel mogelijk. Tuyn-kantoor kan dat voor je regelen. Dat bedrijf maakt prefab kantoorruimtes waar voldoende plek in aanwezig is om een kleine werkplaats te herbergen of om er een kantoor van te maken.

Multifunctioneel

De prefab ruimtes die worden verkocht als tuinkantoor bieden veel meer mogelijkheden dan alleen die van werkplek. Het zijn vrijstaande units, die uitstekend waterdicht en goed geïsoleerd zijn. Daardoor is het in principe niet nodig om verwarming of koeling aan te leggen. De ruimtes zijn voorzien van één of twee wanden waar glas in zit. Je bent overdag dus verzekerd van voldoende daglicht. De ruimte in het thuiskantoor is groot genoeg voor een kantoorruimte of om er een kleine werkplaats van te maken. Het is dus ook een ideale plek om er een klein atelier in te vestigen.

Extra voorzieningen

Als je het tuinkantoor ook ‘s avonds wilt gebruiken is het nodig om er verlichting in te laten bouwen. Als je van tevoren al weet dat je dit wilt doen moet er dus een elektrische leiding worden aangelegd. Wie hele dagen in het kantoor wil werken kan er ook een toilet en/of keukentje in laten zetten. In dat geval is het ook nodig om een aan- en afvoer van water aan te leggen. Voor een aangename temperatuur kan een verwarming en/of koeling nodig zijn. Want het tuinkantoor is wel goed geïsoleerd, maar bij erg koud of erg warm weer zal de temperatuur wel kunnen variëren.

Hoe snel gaat de plaatsing?

Het is afhankelijk van de aanvullende wensen hoe snel een tuinkantoor kan worden geplaatst. Er moet eerst een fundering worden gelegd, die aan strikte eisen moet voldoen. Je kunt die fundering zelf leggen, maar het werk kan ook door Tuyn-kantoor worden uitgevoerd. Als de fundering en eventuele kabels en leidingen volgens afspraak zijn gelegd, duurt het plaatsen van het tuinkantoor één dag. Het kantoor wordt helemaal in de fabriek gebouwd en per oplegger naar je woning getransporteerd. Met een grote kraan wordt het kantoor vervolgens op zijn plek gezet en gemonteerd.

De inrichting

Als je kiest voor een tuinkantoor in één van de stijlen Sereen Comfort, Landelijk Luxe en Modern Chic wordt het kantoor met strak afgewerkte wanden geleverd. Je bent zelf verantwoordelijk voor de vloerafwerking en voor de inrichting van het kantoor. Dat is wel prettig, want er is ruimte voor een bureau en een kleine vergadertafel. De indeling kun je helemaal naar eigen inzicht doen.  Als je liever een compleet ingerichte tuinkantoor wilt kopen is dat ook mogelijk. Uiteraard zijn daar wel meerkosten aan verbonden. Na beëindiging van je actieve loopbaan kun je het tuinkantoor gebruiken voor hobby’s.