Ken je dat nog van vroeger? Een opblaaszwembad in de achtertuin waar jij als kind tijdens de hete zomer uren in kon spelen. Dat kan nog steeds, maar er zijn ook tijdelijke zwembaden die wat meer op een echt zwembad lijken. De opzetzwembad!

De afgelopen jaren zijn we verwend met de hete zomers en ook dit jaar kun je weer zo veel mogelijk gebruik maken van de achtertuin. Wat is er nou fijner dan even afkoelen met een overheerlijke plons in je eigen zwembad tussen al dat zonnen door.

Opzetzwembad groot

Maar hoe groot moet jouw opzetzwembad eigenlijk zijn? Dat is natuurlijk volledig afhankelijk van de omvang van jouw tuin. Zorg ervoor dat er nog genoeg ruimte is, zodat je ook kunt opdrogen na het zwemmen. Wel is het fijn als je een bad hebt waar jij met al je vrienden in kan chillen en nog de ruimte hebt om af en toe te bewegen, zonder dat je ongewenst je vrienden aanraakt.

Voor een grote tuin kun je er voor kiezen om een groot rond opzetzwembad te plaatsen. Deze zijn over het algemeen wat groter, waardoor je meer ruimte hebt voor al jouw zwemplezier. Ook zijn deze ideaal voor de sportievelingen onder ons die nog wel eens een balspel in het water willen doen!

Voor de wat compactere tuin is een rechthoekig opzetzwembad wat meer geschikt. Dit bad kun je makkelijk ergens tegen een schutting en in een hoek van de tuin kwijt. Zorg wel van te voren ervoor dat je precies weet of er genoeg ruimte in de tuin is, zodat je niet een zwembad koopt waar je niet de ruimte voor hebt.

Zwembad in de tuin

Is het altijd al een van jouw wensen geweest om een eigen zwembad in de achtertuin te hebben? Met een opzetzwembad komt die droom op een goedkopere manier een stuk dichter bij de werkelijkheid, dan dat je misschien zou verwachten. Opzetzwembaden zijn voor niet al te veel geld te verkrijgen. Je kan het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Zo zijn er accessoires bij de baden verkrijgbaar als een warmtepomp en een overkapping.

Let op: zorg voor een zeil onder je opzetzwembad! Meestal worden grondzeilen mee geleverd, maar als dit niet het geval is, is het echt een must. Deze grondzeilen zorgen ervoor dat je zwembad niet aan de onderkant beschadigd raakt, of zelfs lek raakt… En ze voorkomen dat er een flinke modderbende ontstaat rondom het zwembad, wat weer een ontzettende troep geeft in de rest van de tuin en soms zelfs binnen.

Twijfel dus niet langer en zorg dat jouw opzetzwembad al klaar staat om gebruikt te worden tijdens de zomerdagen!