Veel mensen houden van een opgeruimd huis, ruimen dan ook vele malen al hun spullen op kiezen ervoor om deze dingen weg te geven, weg te gooien of op te slaan in huis. Echter kan het zijn dat je woning al helemaal vol ligt en er nergens ruimte is om je spullen op te slaan, dan komt het huren van een opslagruimte om de hoek kijken. Op deze externe locatie huur je een self storage box, zo groot of klein als je maar wilt. Dit kan door het hele land, zo ook in onze domstad. Het huren van opslagruimte in Utrecht wordt dan ook steeds populairder. Maar waar moet je op letten bij het huren van opslag? Wij geven je tips!

Opslagruimtes in Utrecht

Er zijn vele verschillende soorten opslagruimtes. Verschillende formaten, tal van specificaties tussen opslagverhuurders enzovoort. Zo kun je al een opslag van een paar kubieke meter huren, maar ook van 66 kubieke meter. Maar hoe weet je nu hoeveel ruimte je nodig hebt? Hier zijn tal van opslagcalculators voor beschikbaar. Via deze tools kun je invoeren wat je in je opslagruimte wilt plaatsen, waardoor het systeem weet hoeveel ruimte bijvoorbeeld een wasmachine in beslag neemt en zodoende wordt op basis van alle ingevoerde informatie, berekent wat je nodig hebt aan opslag. Daarnaast is ons advies om altijd te letten op opzegtermijnen. Sommige verhuurders hanteren geen opzegtermijnen, anderen wel. Schat dus goed in hoe lang je de ruimte waarschijnlijk wilt gaan huren, minimaal.

De opslag inrichten

Ook het slim inrichten van je opslagruimte is een goede tip. Heb je er seizoensgebonden spullen in staan, maar ook spullen die je regelmatig nodig hebt? Zet de veelgebruikte materialen dan voorin in de opslagruimte. Als je spullen erin zet die je niet vaak gebruikt, maar wel voorin plaatst, kun je dit iedere keer aan de kant gaan schuiven om bij de rest te kunnen komen. Tevens is het van belang dat de ruimte goed geconditioneerd is. Zo ben je er zeker van dat jouw spullen in een goede opslagruimte staan opgeslagen en in goede staat blijven, dit geldt eveneens voor de beveiliging van het pand.