Onzichtbare boekenplank voor thuis

De zomer is voorbij en donkere dagen komen er weer langzaam aan, donkere dagen zijn perfect om met een kop koffie en een goed boek de dag door te brengen. Maar je wilt niet dat al je boeken door het huis slingeren toch? Hier weten wij een creatieve oplossing voor! De onzichtbare boekenplank is een mooi en origineel idee om je boeken zichtbaar en eenvoudig op te bergen. Vooral voor de creatieveling onder ons.

Internationaal bekroonde zwevende wandplank voor boeken

De ‘conceal book shelf’ heeft meerdere internationale design prijzen mogen ontvangen. Het concept is innovatief, inspirerend en fantasierijk. Het is een leuke en speelse toevoeging voor aan de muur. Dus heb je nog een lege muur waar je nog iets mee ‘moet’? Dan is de onzichtbare boekenplank zeker een aanrader voor jou!

Boeken opbergen op een creatieve manier

Door slimme haakjes die je monteert aan een boek is het ophangsysteem geheel onzichtbaar en kun je je boeken op een creatieve manier opbergen. En levert het een spetterend resultaat op. Het is een toffe aanvulling voor elke woning, zeker een must have voor boekwormen en mensen die van opgeruimde kamer houden.

onzichtbare boekenplank

De boekenwand zelf maken

Het is mogelijk om een speciale beugel te kopen voor de boekenplank, maar het is ook een heel leuk doe het zelf projectje. Het is simpel, binnen 15 minuten kun je de onzichtbare boekenplank al aan de muur hebben hangen! Wat je nodig hebt om een boekenwand zelf te maken zijn:

De benodigdheden:

  • 2 L-Beugels
  • Schroeven
  • Boormachine
  • Potlood
  • 4 magneetstripjes met zelfklevende magneten

Teken eerst met potlood waar de L-beugels komen te hangen en zorg dat er zo’n 12 cm tussen zit. Daarna boor de L-beugels vast aan de muur, zorg dat de beugels op de zelfde hoogte zitten. Plaats twee magneetstripjes onder beide beugels. Daarna pak een hardcover boek en plak twee magneetstripjes in de onderste kaft van het boek. Het boek blijft nu hangen en de onderste flap hangt niet meer naar beneden door de magneetstripjes. Vervolgens kun je andere boeken er op stapelen. Binnen een kwartier heb je je eigen onzichtbare boekenplank gemaakt.