Door de pandemie die nu al geruime tijd speelt, zijn steeds meer mensen gedwongen om thuis te werken. Een thuiswerkplek heb je met een tafel en stoel wel af, zou je denken. Niets blijkt minder waar! Om thuis net zo productief te zijn als op het werk, dien je aandacht te besteden aan de thuiswerkplek inrichting. In dit blog lees je op welke manier je een inspirerende en motiverende werkplek in je eigen woning kunt inrichten. Verder krijg je tips welke kantoormeubelen bijdragen aan een gezonde houding tijdens het werk. Het is belangrijk om nek- en rugklachten te voorkomen, dus je zou zelfs om ergonomische bureaus of stoelen bij je baas kunnen vragen.

Op welke manier kun je een inspirerende thuiswerplek creëren?

Ben je genoodzaakt om meer vanuit huis te werken? Kies er dan voor om een thuiswerkplek in te richten in een ruimte waar je niet door anderen gestoord kunt worden. Je kunt beter niet aan de keukentafel werken als je kinderen of huisgenoten hebt. Dan kan je snel afgeleid worden, waardoor je minder werk verricht. Kies echt voor een afgezonderde ruimte, zodat jij je kunt focussen op je dagelijkse werkzaamheden. Hoewel afzondering bijdraagt aan een productieve werkhouding, kun je er wel iets aan doen om in een inspirerende werkkamer aan de slag te gaan.

Zorg voor wat planten in de werkkamer. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat planten de lucht zuiveren en voor meer zuurstof zorgen. Hierdoor ervaar je minder stress en kun jij je beter concentreren. Verder kun je persoonlijke spullen zoals foto’s of een souvenirtje op je bureau neerzetten. Houd de werkkamer opgeruimd, want een opgeruimde werkplek zorgt voor een opgeruimd hoofd, waardoor je beter kunt nadenken.

Kies voor comfortabel werken en voorkom nek- of rugklachten

Wanneer je steeds vaker vanuit je eigen woning aan het werk bent, is het belangrijk dat je de werkdagen in de juiste werkhouding doorbrengt. Wanneer je niet over de juiste kantoormeubelen beschikt, kun je op de lange termijn nek-, schouder- en rugklachten ontwikkelen. Vandaar dat ergonomisch thuiswerken steeds belangrijker wordt. Zorg voor een ergonomisch bureau of een ergonomische bureaustoel. Hierdoor ondersteun jij je lichaam op de juiste manier als je het grootste gedeelte van de dag achter je laptop of computer doorbrengt. Daarnaast kun jij je werkgever om een vergoeding voor deze ergonomische meubels vragen. Houd er wel rekening mee dat er tot een bepaald bedrag vergoed wordt, de rest dien je zelf bij te betalen.