Stel je bent ongesteld, maar je wilt graag gebruik maken van de sauna. Kan dat? Het antwoord is hierop volmondig ja. Het is misschien niet de ideale situatie, maar je kunt gewoon de sauna bezoeken. In dit blog lees je een aantal tips over hoe je tijdens je ongesteldheid gebruik kunt maken van de sauna.

Gebruik maken van de sauna als je ongesteld bent

Op het moment dat je gebruik maakt van de sauna als je ongesteld bent, is een optie om een tampon te gebruiken. Met de tampon kunt je gerust de cabine in. Let daarbij wel op dat je de tampon regelmatig vervangt om te voorkomen dat je te maken krijgt met doorbloedingen. Door de tampon regelmatig te vervangen is het hygiƫnischer voor zowel jouw als je mede saunabezoekers.

Is een wellnesstampon een goede optie?

Een wellnesstampon is een standaard tampon, maar dan zonder touwtje. Dit voorkomt dat mensen een touwtje tussen je benen zien hangen. Deze soort tampon is gemaakt van een bepaald soort schuim en vormt zich naar je lichaam. Deze mogelijkheid is dan ook gemakkelijk om te vouwen en beweegt goed met je mee. Tevens, bevat de tampon Lacta-gel met melkzuur en dat houdt de natuurlijke balans van je vagina op peil.

Ben je ongesteld en wil je liever geen wellnesstampon kopen? Een andere optie is om gebruik te maken van een standaard tampon en het touwtje korter te knippen. Let daarbij op dat je het touwtje niet helemaal afknipt, omdat het dan lastiger wordt om de tampon te verwijderen.

Waarop extra letten bij ongesteldheid?

Hoewel het bezoeken zeer goed is voor je lichaam en er zijn slechts een aantal gevallen zijn wanneer je beter niet de sauna kunt bezoeken, geven wij je toch mee dat je extra op moet letten als gebruikt maakt van de sauna als je ongesteld bent. Waar moet je dan op letten? Veel vrouwen kunnen minder lang gebruik maken van de sauna en ervaren sneller duizeligheid. Dus ben je ongesteld en ervaar je misselijkheid, duizeligheid of voel je je zwak? Het is dan beter om even de sauna uit te gaan om je lichaam af te laten koelen.

Hoe menstruatie cup gebruiken?

Een steeds populairder alternatief van tampons zijn menstruatie cups. Het concept is vergelijkbaar aangezien de cup het bloed opvangt. Als je ongesteld bent, kun je de cup 6 tot 8 uur laten zitten en vervolgens weer uitspoelen en opnieuw inbrengen. De menstruatie cup is een steeds populairder alternatief, omdat de cup niet verwijderd hoeft te worden met een opvallend touwtje, maar via het transparante buisje. Ben je d us ongesteld en wilt gebruik maken van de sauna? De menstruatie cup is dan zeker een goede oplossing.

Draag badkleding als je ongesteld bent

Bij VSB Wellness is het mogelijk om je eigen sauna op maat te laten maken. Op het moment dat je gebruik maakt van je eigen sauna, maakt het niet zoveel uit hoe je erbij zit. Maar wij snappen dat je misschien niet helemaal op je gemak zit als je ongesteld bent en op bezoek bent bij een openbare Finse sauna of andersoortige sauna waar anderen komen. Een mogelijkheid is dan altijd nog om, naast je sauna bezoek uit te stellen, om te kiezen voor een badkledingdag.

Kortom, het is goed te doen om gebruik te maken van sauna als je ongesteld bent, maar je moet wel extra opletten op je gezondheid. Met de juiste voorbereidingen, door middel van een menstruatie cup of wellnesstampon kun je dus gewoon gaan genieten. Heb je al een afspraak staan met bijvoorbeeld vriendinnen? Een andere optie is dan om de pil een aantal dagen langer door te slikken.

Hopelijk hebben we je vragen over ongesteld zijn en het bezoeken van de sauna kunnen beantwoorden. Het belangrijkste wat je moet onthouden is om te luisteren naar je eigen lichaam. Veel plezier alvast!