Een muur verven kan een groot verschil maken in een kamer of buiten in de tuin. Zo kan iets er weer als nieuw uitzien, of je kiest ervoor om een leuk kleurtje toe te voegen. Er is niet alleen verf voor binnen muren, maar ook voor muren buiten. Doordat deze te maken hebben met verschillende weersomstandigheden is het natuurlijk belangrijk om goede muurverf te gebruiken zodat je niet elke keer opnieuw een muur moet verven. In dit blog worden drie merken gegeven die geschikt zijn voor buiten, zodat jij aan de slag kunt met het verven van een buitenmuur.

Oolex

Oolex is een van de bekende muurverven die je kunt gebruiken voor binnen en buiten muren. Door de hoge dekkingskracht kun je Oolex gebruiken op een stenen muur, stucwerk, behang en beton. Wil je dus een schutting van beton een witte kleur verven? Dan is dat geen probleem met Oolex. Daarnaast heeft het een goede schrobvastheid. Dit is niet alleen handig voor buitenmuren, maar ook voor muren binnen.

Er zijn verschillende vormen muurverf beschikbaar van het met Oolex. Zo is er onder andere de matte topcoat, die je ook binnen kunt gebruiken voor bijvoorbeeld keukens, badkamers of andere kamers waar de muur belast kan worden.

Sigma

Sigma is een internationaal verfmerk met verschillende soorten verf. Voor buitenverf staat de Sigma Facade Topcoat Satin bovenaan het lijstje. Dit is een sterke verf voor bijvoorbeeld de buitengevel. Het geeft een beschermende laag af aan het beton zodat deze goed beschermd wordt. Hierdoor is er een hoge duurzaamheid van de buitenmuur, en ben je jarenlang onderhoudsvrij.

Sikkens

Sikkens is naast Oolex en Sigma een ander bekend merk voor het verven van een buitenmuur. Het is een hoogwaardige muurverf voor zowel binnen als voor buiten. Je kunt de verf gebruiken als renovatieverf doordat het een goed dekkende verf is en je de gaten of bobbels niet goed kunt zien.

Wil je een speciale kleur? Geen probleem. Sikkens verf kan in elke gewenste kleur gemengd worden. Wanneer je de kleurcode van jouw kleur hebt, kun je binnen no-time jouw buitenbuur die kleur geven.

Voor- en nadelen muurverf buiten

Merk Voordelen Nadelen
Oolex Na 3 uur droog genoeg om af te stoffen. Minder geschikt voor buitengevel-isolatiesystemen
Slechts 12 uur droogtijd om over te schilderen. Voorstrijk nodig op onbehandelde zuigende ondergronden
Zeer schrobvast
Vuilafstotend
Sigma Geschikt voor 4 seizoenen Hoge prijs
Duurzaam voor de buitenmuur Sterke geur
Waterdamp doorlatend Niet geschikt voor metaal
Sikkens Bescherming tegen schimmels en algen Stofdroog na ongeveer 5 uur
Makkelijk te gebruiken Minder duurzaam
Goede dekking Hoge prijs
Geur arm Verliest sneller haar glans

Wil je meer inspiratie opdoen over wat jij kunt doen in jouw tuin? Bekijk dan ook onze ander blogs en maak van jouw tuin een ideale plek.