Het is even schrikken, je loopt in de avond rond in je huis en ziet iets kleins razendsnel over de vloer sprinten. Na even rustig op adem gekomen zijn, kom je bij het besef dat er een muis door je huis loopt. Deze dieren planten zich snel voor, dus is het verstandig om snel tot actie over te gaan om dit tegen te houden.

Gif, muizenvallen en lijmplankjes zijn oplossingen om muizen te vangen. Deze middelen zijn niet diervriendelijk en gevaarlijk voor kinderen en huisdieren. Er is echter een manier om het voor muizen niet aantrekkelijk te maken om bij jou te komen. Daarvoor heb je geen katten nodig, maar huishoudelijke producten met bepaalde geuren!

Het reukvermogen van een muis is het sterke vermogen van de knaagdier. Muizen kunnen verjagen worden met een natuurlijke geur. 

(Schoonmaak)azijn om muizen te verjagen

Dit synthetisch middel geeft muizen een onaangename geur. Muizen verjagen met deze zure geur is zeer effectief. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig op plekken waar de muizenplaag zich bevindt.
Het wordt wel aangeraden om voorzichtig te zijn met azijn. Er kunnen oog- en huidirritatie optreden bij contact met een klein beetje azijn. 

Peper om muizen te verjagen

Muizen zijn geen fan van de houtachtige, scherpe kleur. Door peper te strooien op plekken waar de muizen vaak te vinden zijn, zullen ze meer wegblijven.

Let er wel op, dat de geur van de peper minder wordt. Dus je zou de pepers dagelijks moeten verversen zodat de geur sterk genoeg blijft om de muizen weg te houden.

Uien om muizen te verjagen

Uien staan bekend om hun scherpe en sterke geur, soms zelf een zure geur. Net zoals de meeste mensen, vinden muizen dit ook een onaangename geur. Het effectieve van gebruik van uien is dat deze langer werkzaam zijn. Je verwijdert de schil en plaatst kleinere partjes rondom de plekken waar de meeste muizen zitten. Een verse ui geeft de meeste aroma af, en is ook het meest effectief.

Chloor om muizen te verjagen

Ook wel bekend als bleekmiddel. Het is te herkennen aan de sterke maar verstikkende geur. Je kan de muizen met chloor op afstand houden met enkele druppels op de vloer te plaatsen.
Het is aan te raden om chloor te gebruiken op een plek in je huis die niet veel bezocht wordt. De chloordampen zijn schadelijk bij het inademen voor de luchtwegen.

Met een natuurlijke geur muizen verjagen

Muizen in het huis wilt niemand. Omdat je ze hebt, betekent niet dat je ze agressief hoeft te behandelen. Uiteindelijk willen zij hetzelfde als wij, een warme plek en eten! Met een vervelende geur kan jij op een vriendelijke manier muizen verjagen.