Een goede deurmat is onmisbaar om vuil en vocht dat van buiten naar binnen komt, zoveel mogelijk te beperken. Zowel in je huis als in je bedrijfspand. Misschien denk je bij een deurmat aan een standaard bruine mat en vind je het daardoor eerder een noodzakelijk kwaad dan een aanvulling op je interieur. Maar wist je dat er ontzettend veel kleuren, maten en vormen zijn? In dit artikel vertellen we meer over de verrassende mogelijkheden!

Schoonloopmat of droogloopmat?

Je hebt de termen schoonloopmat en droogloopmat vast weleens horen vallen, maar welke heb je nodig? Een schoonloopmat is ervoor gemaakt om vuil van de schoenzool te schrapen. Door de structuur van de mat verdwijnt het vuil in de mat. Een droogloopmat is ervoor gemaakt om de schoenzool te drogen. Denk dus goed na wat je nodig hebt, en je kunt natuurlijk ook kiezen voor een combinatie met een buiten- en binnenmat.

Kokosmat: natuurlijk materiaal

Naast de keuze voor een schoonloopmat of een droogloopmat, kun je ook nog kiezen voor verschillende materialen. Zo is de kokosmat één van de meest populaire materialen. De matten zijn gemaakt van de kokosvezels die om de barst van de kokos zitten. Deze past heel goed bij een natuurlijke inrichting. Maar qua kleur is er veel meer mogelijk dan een natureltint. Denk aan rood, blauw, terra of antraciet: het kan allemaal!

Nog meer materialen

Naast kokosvezels zijn er deurmatten verkrijgbaar van nog meer materialen zoals gerecycled garen, polyamide, wol en nylon. Ieder materiaal heeft weer zijn eigen, unieke eigenschappen. Denk aan de structuur van de mat, maar ook de mate waarin het vocht of vuil opneemt. Daarnaast zijn er vaak veel mogelijkheden qua kleuren. Laat je adviseren door een mattenspecialist wat voor jou de beste keuze is.

Een deurmat op maat

Er zijn natuurlijk ‘standaard’ deurmatten verkrijgbaar, maar deze passen niet altijd mooi bij je interieur. Daarom is het goed om te weten dat er ook deurmatten op maat gemaakt kunnen worden. Op die manier passen ze perfect en kun je ze zelfs in een speciale vorm snijden. Zo kun je de mat mooi laten aansluiten op de rest van de vloer.

Zo zie je maar weer dat er heel veel mogelijkheden zijn als het gaat om deurmatten. Een deurmat hoeft dus echt niet saai te zijn, maar is een mooie aanvulling op je interieur!