Een visgraat vloer is al eeuwenlang populair. In de grote kastelen en landhuizen was dit in de 17 e en 18 e eeuw al een grote hype. Vandaag de dag zijn we ook fan van het patroon, maar zijn er meer keuzes dan alleen een houten visgraat vloer. In deze mini-gids vind je informatie over de vloer zelf, over de voordelen, over de prijs en over het leggen.

Wat is het precies?

Een klassiek patroon én hoogstaande kwaliteit, dat vind je nu echt in de pvc visgraat vloer. In deze vloeren komt stijl en kwaliteit samen. Een visgraat PVC vloer is een vloerbedekking die

gemaakt is van polyvinylchloride, oftewel PVC. Het is een duurzame en waterbestendige vloer die steeds populairder wordt in Nederlandse huishoudens. Een visgraat vloer dankt zijn naam aan het patroon waarin de planken gelegd worden: in een visgraatmotief. Het resultaat is een stijlvolle en tijdloze vloer die past bij verschillende interieurstijlen.

Voordelen van deze pvc vloer

Een visgraat PVC vloer heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingen, zoals houten vloeren of laminaatvloeren. Ontdek de 5 bekendste voordelen:

 • Onderhoudsvriendelijk: Een visgraat PVC vloer is zeer onderhoudsvriendelijk. Het is gemakkelijk schoon te maken en vereist geen speciale behandelingen zoals lakken of oliën.
 • Waterbestendig: PVC is een waterbestendig materiaal en daarom zeer geschikt voor
  vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken. Een visgraat PVC vloer kan tegen een stootje en is bestand tegen water en vocht.
 • Duurzaam: Een visgraat PVC vloer gaat lang mee en behoudt zijn kleur en vorm. Het is een
  zeer sterke vloerbedekking die bestand is tegen slijtage, krassen en deuken.
 • Geluiddempend: PVC heeft een geluiddempende werking en kan daardoor het geluid in huis
  verminderen. Ideaal voor in appartementen (mits het aan de geluidseisen voldoet),
  bovenverdiepingen en wanneer je kinderen hebt.
 • Geschikt voor vloerverwarming: PVC is een materiaal dat snel opwarmt en daardoor in veel
  gevallen zeer geschikt is voor vloerverwarming. Een visgraat PVC vloer kan daarom een
  goede keuze zijn voor wie op zoek is naar een warme en comfortabele vloer. Check wel altijd
  of de pvc vloer die je op het oog hebt, geschikt is voor vloerverwarming.

De prijs van een visgraat PVC vloer

Een visgraat PVC vloer kan verschillende prijzen hebben, dit hangt uiteraard af van de kwaliteit en het merk. Het is in veel gevallen mogelijk om een visgraat PVC vloer te vinden die past bij je budget. Over het algemeen zijn visgraat PVC vloeren goedkoper dan houten vloeren of andere soorten vloerbedekkingen, waardoor het een populaire keuze is onder huiseigenaren. Ook de kosten qua onderhoud zijn zeer laag, wat voor veel kopers doorslaggevend is.

Het leggen van een visgraat PVC vloer

Een visgraat PVC vloer kan op verschillende manieren gelegd worden, afhankelijk van het gewenste patroon. Het leggen van een visgraat PVC vloer vereist echter wel enige ervaring en kennis. Het is daarom verstandig om een professional in te schakelen om de vloer te laten leggen. Op die manier ben je verzekerd van een strak en mooi resultaat.