Je badkamer makkelijk schoon en hygiënisch houden is toch altijd wel even een grote klus. Door middel van je badkamer goed in te inrichten met een makkelijk te onderhouden inloopdouche en badkamertegels heb jij straks geen moeite meer met het schoonmaken van de badkamer! In dit artikel daarom meer informatie over hoe jij je badkamer super effectief kan inrichten. Zo kan jij straks zonder frustratie en ontelbare vervangingen je badkamer spik en span houden!

badkamer schoon en hygiënisch houden

Zeg maar dag tegen dat plakkerige douchegordijn!

Douchegordijnen moeten vaak vervangen worden voor de hygiëne. Daarbij zijn ze ook moeilijker af te nemen na het douchen om de kalkaanslag die veroorzaakt wordt door water te vermijden. Al klinkt een douchegordijn misschien als een goedkope optie, deze moet je jammer genoeg vaak vervangen. Daarnaast is het ook niet erg fijn als een nat, plakkend douchegordijn tegen je lichaam komt.

In plaats van een douchegordijn is een inloopdouche met een glazen wand een mooie en hygiënische manier om je badkamer schoon te houden. Na het douchen kun je de douchewand reinigen door even te zemen zodat het glas mooi op kan drogen, zonder druppel afdrukken. Veel onderhoud is er dus niet nodig! Het ontkalken van een glazen douchewand is ook zo gepiept met een goede ontkalker voor de badkamer. Als je na het douchen de wand netjes droog maakt hoef je dit zeker niet vaak te doen!

Naast dat een glazen douchewand een goede functie heeft staat het ook heel netjes en geeft het elke badkamer een echt gevoel van stijl. Uiteindelijk is een inloopdouche met glazen douchewand een goede investering, hiervan zul je namelijk niet snel een nieuwe hoeven te aanschaffen!

Schone badkamer

Behoud hygiëne met badkamertegels

Badkamertegels zijn hygiënisch en makkelijk af te nemen na het douchen. Door het afnemen vermijd je kalkaanslag. Maar ook kalkaanslag die zich alsnog vormt op badkamertegels kun je makkelijk verwijderen door af en toe een ontkalker te gebruiken. No problemo dus!

Met wat leuke tegels op muur en vloer krijgt je badkamer ook al snel een strakke en stijlvolle uitstraling. Er zijn talloze opties waaruit je kan kiezen. Van mat tot verschillende prints, van groot tot klein. Een handige tip voor als je tegels voor je badkamer gaat aanschaffen: een kleine badkamer met lichte tegels geeft een illusie van een grotere kamer. Voor grotere badkamers is het juist weer aangeraden om wat donkere tegels te gebruiken. Dit is maar een tip natuurlijk, uiteindelijk kies je zelf welke kleur of stijl het beste bij je past!

Een makkelijk schoon te houden badkamer bespaart je een hoop stress en moeite, hopelijk heb je door dit artikel genoeg inspiratie zodat jij straks lekker kan douchen in een schone en hygiënische badkamer!