Verveel je je? Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn en wil je je huis aankleden zonder daar veel geld voor uit te hoeven geven? Dan hebben wij een paar leuke do it yourself ideeën voor je.

Gekleurde stenen

Een erg leuk Do it Yourself project zijn deze stenen! Hoelang is het geleden dat je voor het laatst een verfkwast in je handen hebt gehad? Je hebt nu de mogelijkheid om nog eens te laten zien hoe goed je er wel niet in bent. Kies een paar mooie kleuren die matchen bij je interieur zodat het een mooi pronkstuk wordt in jouw interieur! Zie in onderstaande afbeelding een paar mooie voorbeelden. Het kan ook erg mooi zijn om de stenen in een mooie schaal te leggen die je op tafel neer kunt zetten. Kortom een erg leuke Do it Yourself uitdaging die bijna niets hoeft te kosten! De stenen kun je gewoon uit de natuur halen en misschien heb je ergens nog wel wat verf liggen.

Do it yourself

Rood hart van draad

Ben jij niet zo handig met verf? Geen probleem! Misschien dat dit do it yourself idee je meer bevalt. Het is super simpel om te maken en het resultaat is ronduit prachtig! Voor dit mooie rode hart heb je alleen een leuke plank, wat spijkers en draad in een mooie kleur nodig! Allereerst teken je met potlood een mooi hart op de plank. Als je dit lastig vind kun je altijd een voorbeeld uitprinten, deze uitknippen en vervolgens omtrekken. Daarna sla je de spijkers met een hamer in de omtrek van het hart. Vervolgens kies je een willekeurige spijker uit waaraan je het begin van de draad bevestigd. Daarna hoef je alleen de draad om telkens een tegenovergestelde spijker te draaien, net zolang totdat je het perfecte resultaat bereikt.

Do it yourself

Do it yourself; Blad van cement

Tot slot hebben we een echte uitdaging voor je uitgezocht. Dit Do it Yourself project is ook erg leuk én gemakkelijk te maken. Je hebt alleen een paar mooie bladeren, wat gele zand, cement en verf nodig. Allereerst leg je een hoopje gele zand op wat oude kranten neer. Zorg dat de hoop zand groot genoeg is zodat het hele blad wordt bedekt. Daarna leg je het blad op de hoop zand neer en schenk je er gemixt cement overheen. Daarna is het wachten totdat het cement is opgedroogd zodat je het blad van de cementvorm kunt afhalen. Doe dit wel voorzichtig zodat je de details in de schaal niet beschadigd. Daarna hoef je enkel nog de schaal te verven in je favoriete kleur en je hebt een mooi kunstwerkje om bijvoorbeeld je tuin mee aan te kleden. Erg mooi en heel gemakkelijk om te maken!

Do it yourself

We hopen dat deze drie Do it yourself projecten je motivatie hebben gegeven om de creatieve schoenen aan te trekken! Heb je nog vragen of wil je graag je eindresultaat met ons delen, laat dan een reactie achter onderaan dit blogbericht! Succes en vooral veel plezier! Oh ja.. zoek je meer van zulk soort leuke do it yourself projecten? Kijk dan eens op Pinterest!

Wil jij graag nog meer inspiratie opdoen over leuke Do it yourself projecten voor in de tuin? Neem dan eens een kijkje op tuinblogger.nl. Deze blogpagina staat namelijk helemaal vol met tips over tuinieren. Een echte aanrader!