Bij het inrichten van je huis wil je graag je eigen draai en stijl aan je inrichting geven. Er zijn verschillende stijlen waar je uit kan kiezen en één van deze stijlen is een landelijke stijl. In dit artikel geven we meer tips en inspiratie om in jouw huis een landelijke inrichting te creëren.

Wat is een landelijke inrichting?

De naam ‘’landelijke stijl’’ zegt het eigenlijk al, want deze stijl is afkomstig van het platteland. Als je denkt aan het platteland denk je snel aan natuurlijk, rust, warmte enz. Dit is ook wat je in een landelijke stijl in je interieur wilt laten terug komen. In een landelijke interieur worden vaak veel natuurlijke producten gebruikt zoals hout en planten. Op deze manier voelt je huis al een stuk warmer aan. Er wordt ook vaak gespeeld met verschillende contrasten. Dus het hout dat je gebruikt mag textuur hebben. Je kan ook proberen contrast te creëren met bijvoorbeeld de kussens die je kiest. Je kan bij een landelijke stijl ook een stoere uitstraling creëren. Een tip om een stoere inrichting te krijgen is om verschillende materialen met elkaar te combineren zoals wol, touw, vilt enz. De truc om een stoere inrichting samen te stellen is dat het niet allemaal perfect hoeft te zijn. Houdt je meubels in de authentieke staat en gebruik robuuste elementen. Op deze manier kun je een inrichting creëren die bij jouw past.

Landelijke inrichting

Landelijke meubels

Bij een landelijke inrichting passen verschillende soorten meubels. Zorg ervoor dat de meubels die je kiest een gemoedelijke uitstraling hebben en in stijl met elkaar zijn. Bij deze stijl worden veel natuurlijke materialen gebruikt dus dit kun je ook terug laten komen in je meubels. Bij het kiezen van een bank kun je bijvoorbeeld kiezen voor een leren bank of een stof met veel textuur.

De vloer en de uitstraling van je huis kunnen heel bepalend zijn voor een landelijke inrichting. Heb je bijvoorbeeld houten draagbalken of houten balken tegen het plafond? Dan is het juist mooi om deze originele elementen van je huis te laten zien. Ook een natuurlijk materiaal op de grond zorgt voor een betere invulling van je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een betonnen of houten vloer.

Landelijke inrichting studeerkamer

Decoreren van je huis

Als je je interieur hebt gekozen is het belangrijk dat je voor de juiste afwerking zorgt. Let hierbij op dat ook je accessoires binnen de landelijke stijl blijven. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een paar leuke plantjes neer te zetten of een mooie bos bloemen. Probeer je inrichting af te maken met accessoires die ook bij je inrichting passen. Als je een robuustere inrichting hebt gebruik dan ook grote houten elementen. Heb je juist een rustgevende en subtiele inrichting dan kun je beter voor subtielere decoratie kiezen, bijvoorbeeld fotolijstjes met een houten rand.

Landelijke inrichting bank

Er zijn dus binnen de landelijke stijl verschillende mogelijkheden om je huis in te richten. Hopelijk heb je door dit blog meer inspiratie en ideeën gekregen voor het interieur van je huis. Wij wensen je veel plezier met het inrichten van jouw huis.