We worden wakker met een wekker app, we controleren het weer op een app en zo door de hele dag checken we met regelmaat social media. Eigenlijk gaat er geen dag meer voorbij waar we geen gebruik maken van mobiele en web applicaties. Toch denken veel mensen bij een verbouwing niet gelijk aan apps of software. Integendeel, vaak wordt er bij een verbouwing vooral vaak gedacht aan hard klussen, overal stof en vooral veel offline gereedschap. Toch blijken apps en maatwerk software erg handig te zijn tijdens een verbouwing.

Vier apps die elke verbouwing ondersteunen

  1. Flexa Visualizer. Met deze app kun je gemakkelijk nieuwe kleuren voor je muren kiezen. Zonder dat je eerst vijftien verschillende kleuren op je muur hoeft te smeren, kun je door middel van augmented reality zien hoe een bepaalde kleur in jouw kamer zal staan. De Flexa Visualizer is gratis te downloaden in de app store.
  2. Verbouw App. Wil je inzicht in je verbouwing? Je voortgang? Je uitgaven en je openstaande to-do’s? Dan is de Verbouw App een echte aanrader. Pak jouw verbouwing slim aan met deze app en bespaar zo geld en kopzorgen. Er is zowel een gratis als ook een uitgebreide betaalde versie beschikbaar.
  3. Floorplanner. Deze web app gebruik je eenvoudig op je laptop of tablet, zodat jij alvast digitaal jouw nieuwe woning kunt inrichten. Met de 2D plattegrond kun je een gedetailleerde tekening maken van jouw ruimtes. Met de 3D tool kun je de ruimte vervolgens verder decoreren. De app is wederom gratis verkrijgbaar.
  4. Praxis app. Tot slot is de Praxis app een aanwinst voor elke klusser in Nederland. Met deze app ben je gegarandeerd van kortingen, klustips en andere services. Daarnaast kun je bij Praxis nog altijd Air Miles sparen en koppel je eenvoudig je kaart aan de Praxis app.

Toekomst: een app voor alle onderdelen in de verbouwing

Ondanks de grote voordelen van deze vier applicaties, ondersteunen ze elk slechts een klein onderdeel van de verbouwing. Natuurlijk zijn er grote bouworganisaties die een app laten maken om hen te ondersteunen in de algehele werkprocessen, maar op de particuliere markt ontbreekt zo’n applicatie nog. Daarom zijn wij benieuwd naar de toekomst en of er een creatieveling het aandurft een dergelijke app op de markt te brengen. Mocht dat zo zijn, dan lees je hier op My Lovely Home natuurlijk gelijk meer over.