Lijkt jouw oprit na een flinke regenbui op een zwembad? Kunnen jouw kinderen niet meer rolschaatsen over het tuinpad zonder te vallen over de uitstekende tegels? Of is jouw terras bestrating nodig aan vervanging toe? Dan wordt het tijd contact op te nemen met de stratenmaker. Het inhuren van deze professional is vaak een verstandige keuze. Niet alleen zorgt hij ervoor dat de afwatering van jouw oprit weer perfect is, ook weet hij alles over de juiste ondergrond voor de bestrating, zodat verzakking van tegels verleden tijd is. De standaard klus, zoals het bestraten van een oprit of het aanleggen van een tuinpad is al snel geklaard, maar ook moeilijkere klussen gaat de stratenmaker niet uit de weg. 

Oprit opnieuw laten bestraten

Veel opritten hebben last van plasvorming na een flinke hoosbui. Klinkers zijn verzakt of niet op de juiste manier gelegd. Het water kan daardoor niet snel afstromen naar bijvoorbeeld een waterputje en blijft staan totdat het uiteindelijk wegzakt in de grond. De professionele stratenmaker heeft vaak genoeg ervaring om te weten dat de klinkers op een bepaalde manier gelegd moeten worden om dit te voorkomen. Daarnaast weet hij dat klinkers en andere tegels kunnen verzakken na verloop van tijd. Door de juiste ondergrond te gebruiken, wordt dit voorkomen. Ook is het belangrijk de ondergrond goed aan te trillen, het liefst laag voor laag. De grond wordt zo verdicht en blijft mooi vlak. 

Patronen en andere mogelijkheden

Heb je wat speciaals in gedachten voor de bestrating van je oprit of terras? Wil je bijvoorbeeld een bepaald patroon terugzien of misschien wel een afbeelding. Dan gaat de stratenmaker deze uitdaging graag aan. Niet alleen wordt dit patroon snel gelegd, ook adviseert de stratenmaker je graag in steenkeuze. Ook bij de aanleg van tuinpaden helpt de stratenmaker graag. Wellicht is het een idee om grind te combineren met bestrating? De stratenmaker adviseert je graag.

Keramische tuintegels laten leggen

Een nieuw terras vraagt uiteraard om iets bijzonders. Keramische tuintegels of andere mooie betontegels zijn zeker erg bijzonder. Ze hebben een moderne uitstraling en geven je terras een speciale unieke sfeer. Het leggen van deze grote en zware tuintegels is een enorme klus. De tegels zijn erg zwaar en gekalibreerd. Dat betekent dat ze extreem recht zijn en dus exact tegen elkaar moeten komen liggen om een mooi recht terras te creëren. Ook bij keramische en zware betontegels is de ondergrond van groot belang. De kans op verzakken is zeer groot bij een verkeerde keuze in ondergrond. En dat wil je uiteraard voorkomen. Wanneer je de tegels op de juiste manier legt of laat leggen door de professional kun je nog vele jaren van jouw terras plezier beleven en er menig drankje nuttigen.