Kom jij net in een nieuw huis en zit er al een keuken in die niet jouw stijl is? Of ben je een beetje uitgekeken op jouw keuken en wil je jouw keuken graag pimpen? Dan geven wij jou in dit blog tips om jouw keuken te pimpen zonder dat je een hele nieuwe keuken hoeft te kopen.

Werkblad

Een groot onderdeel van de keuken is het werkblad. Dus door het werkblad te vervangen kan heel de look van je keuken veranderen. Er zijn heel veel mogelijkheden voor het werkblad, zo zijn er bijvoorbeeld heel veel materialen waarvan je een werkblad kan kopen. Populaire materialen zijn: hout, beton, marmer en kunststof. Alle verschillende materialen hebben andere voor- en nadelen het is dus belangrijk dat je weet wat je wat je wilt met je keuken, wat je mooi vindt en wat je budget is.

Keukenkastjes

Vind je de kleur van je keukenkastjes niet mooi? Ga ze verven in de kleur van jouw wens. Het verven van keukenkastjes is voor ieder materiaal keukenkastje anders dus zorg dat je hier wel op let,  zodat niet al snel de verf er vanaf gaat omdat je het fout hebt aangepakt. Naast het verven kan je ook andere handgrepen kopen en monteren. Zo ziet je keuken er op slag anders uit. Ben je nu niet zo van het knutselen? Dan kun je natuurlijk ook nieuwe deurtjes kopen, iets minder geknutsel, een heel ander uiterlijk van je keuken en alsnog lang niet zo duur als een compleet nieuwe keuken.

keuken pimpen keukenkastjes

Achterwand

Wat heb jij als achterwand bij je aanrecht? Tegels of gewoon een plaat? De achterwand vervangen is vaak zo gebeurd maar maakt een groot verschil. Je kunt bijvoorbeeld voor andere tegels gaan, een glasplaat, een spiegelwand of verf je muur hier met afwasbare muurverf. Je kunt dan nog kiezen of je de achterwand rustig wilt houden of dat je juist een opvallende achterwand wilt. Een opvallende achterwand kan door bijvoorbeeld fel gekleurde tegels of een andere kleur muurverf.

Interieuritems

Een keuken hoeft echt niet alleen een functionele ruimte te zijn, ga je keuken dus vooral decoreren net zoals in de rest van je huis. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s, posters of schilderijen ophangen. Ook kun je een kleurthema toepassen op je keuken, je kunt dan alles in diezelfde kleur kopen van keukentextiel tot keukengerei. Je kunt er ook juist voor kiezen om bijvoorbeeld keukendoeken in allerlei kleuren door elkaar te gebruiken, voor een leuk contrasterend effect. Bijna alle interieuritems zijn wel te gebruiken om je keuken te decoreren!

Door deze tips kun jij op een makkelijke en goedkope manier jouw keuken om toveren zodat het eruit ziet alsof je een nieuwe keuken hebt!