#1 Kersttrend botanisch, groen, groener, groenst

We hebben het al vaker besproken in onze blogs, maar groen in de woonkamer is niet alleen gedurende het jaar populair. Maar het is nu ook overgewaaid naar kerstmis gekte. Begin 2017 werd groen nog uitgeroepen tot de Pantone kleur van het jaar. De botanische kersttrend combineert allerlei echte planten met groene ballen en natuurlijk de kerstboom. Deze trend is ook erg leuk als je lowbudget je interieur wilt inrichten voor kerst! Denk bijvoorbeeld aan een grote kersttak die je buiten kan vinden, eikeltjes, dennenappels en blaadjes. Ook leuk is het om planten die je al thuis hebt staan te pimpen in de kerst stijl, denk bijvoorbeeld aan lichtjes of andere decoratie. In de praktijk zal het een mengelmoes zijn van moderne en landelijke tinten maar de natuur staat centraal.

botanisch groen kerstversiering

#2 Kersttrend Scandinavische blauw

Een andere trend die we al eerder hebben besproken in onze blogs, Hygge en Lagoom zijn overal, ze hebben de interieur industrie overgenomen. En nu dus ook met kerst. Het mooie Scandinavische blauw past perfect bij kerst, en het werkt heel goed in combinatie met het eerder besproken groen. Vorig jaar waren de kleuren de klassieke kleuren rood, wit en licht hout gecombineerd met het opvallende oranje. Maar dit jaar wordt het vervangen dus door het Scandinavische blauw. Het lijkt wel of deze kerst voor de Nederlanders is gemaakt, het rood wit blauw is overal terug te vinden.

Scandinavisch blauw

#3 Kersttrend winters wit

Een echte witte kerst hebben we steeds minder, daarom is het de trend geworden om winters wit naar binnen te halen. De stijl is omgedoopt tot ‘Winter Sky’, het is een koele combinatie waarbij je kiest voor winters wit en zachtblauw. Ook kan gekozen worden voor zacht roze en lila. Qua decoratiestukken kies dan voor natuurlijke producten, zoals je misschien al merkt Winter Sky is een winters variant op de botanische stijl van kerst tip 1. Alleen het grote verschil bij tip 1 is dat er geen tot weinig gebruikt maakt van de kleur groen.

kersttrend Winters wit