Uitglijden op de trap is een van de belangrijkste oorzaken van valpartijen in huis. Maar het is niet iets waar je je zorgen over hoeft te maken, want er zijn talloze manieren om je trap slipvrij te maken. In deze blogpost verkennen we enkele van de populairste antislip trap oplossingen.

Tapijt of vloerkleden

Misschien is een van de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve manieren om uitglijden op trappen te verminderen het installeren van tapijt of vloerkleden. Antislipmatten kunnen aan elk uiteinde van de traptreden worden gelegd en voegen zo extra tractie toe die uitglijden en vallen helpt voorkomen. De matten geven ook een aantrekkelijk decoratief tintje en zijn er in verschillende maten, kleuren en materialen. Een andere optie is om over de hele lengte tapijt op je trap te leggen – dit geeft maximale dekking en voegt een laag vulling toe voor comfort en vermindert het gevaar van uitglijden op treden van hardhouten of tegelvloeren.

Treden

Treden zijn vooraf gemaakte strips die op elke trede passen en extra grip bieden als je je trap op- of afloopt. Ze zijn er in verschillende stijlen en materialen – rubberen treden zijn erg populair omdat ze een vleugje kleur geven en extra tractie onder de voeten toevoegen. Treden zijn gemakkelijk te installeren zonder gereedschap of speciale vaardigheden – gewoon de achterkant eraf trekken en op de trede plakken voor onmiddellijke bescherming!

Gelkussentjes

Gelkussentjes zijn een andere manier om uitglijden op trappen te verminderen door een kussen te bieden tussen voeten en vloer. De pads zijn ontworpen met anti-slip technologie die zich stevig hecht aan elk oppervlak en uitstekende grip biedt, zelfs als ze nat zijn. Gelpads helpen niet alleen om uitglijden te voorkomen, maar ze bieden ook geluidsabsorptie die het geluid vermindert van voetstappen die de trap op- of aflopen. Bovendien zien ze er ook nog eens geweldig uit!

Conclusie:

Je trap veilig en slipvrij maken hoeft niet duur of moeilijk te zijn – er zijn genoeg eenvoudige oplossingen beschikbaar die kunnen helpen ongelukken in je huis te verminderen. Of je nu kiest voor vloerbedekking, treden, gelkussens of alle drie – onderneem vandaag nog actie zodat je er zeker van kunt zijn dat je gezin veilig blijft bij het gebruik van je trap!