De slaapkamer is natuurlijk de plek in je woning waar je tot rust dient te komen. Je moet hier goed kunnen slapen om weer vol goede energie aan je dag te kunnen beginnen. De inrichting van de slaapkamer is van grote invloed op de mate van rust die je in je slaapkamer kunt ervaren. Het is dan ook belangrijk om goed na te denken over de inrichting van je slaapkamer. Hoe beter deze namelijk is ingericht, hoe meer rust jij hier kan ervaren. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je kunnen helpen bij het inrichten van je slaapkamer!

Het bed

Het bed is essentieel als het gaat om jouw slaapervaring. Een goed bed in combinatie met een goed matras zal ervoor zorgen dat je heerlijk kunt slapen. Waar een goed matras over het algemeen erg duur is, kun je vaak voor een mooie prijs al een goed bed bemachtigen. Als je op zoek bent naar een betaalbaar maar ontzettend goed bed, kijk dan ook eens naar hotelbedden. Deze worden in bulk geproduceerd en zijn daardoor goedkoper dan normale bedden. Daarnaast zijn de hotelbedden kwalitatief ontzettend goed. Ze zijn ontworpen om zo lang mogelijk mee te gaan en daarnaast om mensen van alle lengten en gewichten te kunnen dragen. Ditzelfde geldt overigens voor bijvoorbeeld hotellinnen, deze zijn over het algemeen ook goedkoper én kwalitatiever dan het linnen dat u in de reguliere winkels koopt!

De muren

De muren zijn toonaangevend voor de uitstraling van de volledige slaapkamer. Dit komt natuurlijk omdat de muren een ontzettend groot deel van het zichtveld innemen. Het is dan ook belangrijk om een kleur te kiezen voor de muren waarbij jij rust kunt ervaren. Dit komt omdat een drukke kleur jou ‘s ochtends wanneer je wakker wordt ook een ontzettend druk gevoel kan geven. Dit is niet de manier waarop jij wakker wilt worden natuurlijk. Over het algemeen raden we daarom witte of grijze muren aan. Je kunt er uiteraard wel voor kiezen om één muur in een ander kleurtje te verven voor de variatie, maar het blijft wel verstandig om als hoofdkleur voor wit of grijs te kiezen!