De woonkamer is een ruimte die vaak gebruikt wordt. De meeste mensen kijken tv in de woonkamer of gaan lekker lezen op de bank. Ook ga je vaak met visite gezellig in de woonkamer zitten kletsen. Kortom, het is een ruimte die voor allerlei reden vaak gebruikt wordt. Naast alle standaard meubelen, is het belangrijk om je woonkamer in te richten met je favoriete woonaccessoires. Hieronder staan een aantal woonaccessoires die een must zijn voor je woonkamer.

Schilderij

Een schilderij maakt je woonkamer helemaal af. Je hebt natuurlijk ontzettend veel keuze in schilderijen. Het allerbelangrijkste is dat je het schilderij mooi vindt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de kleuren in je interieur. Heb je een redelijk rustige inrichting met veel neutrale kleuren? Dan is het mooi om een schilderij te kiezen met een wat fellere kleur. Dit kunnen heel veel kleuren zijn, maar dit kan ook maar één fellere kleur zijn die er echt uit springt.

Theelichtjes/vaasjes

Met theelichtjes kun je je woonkamer zó leuk aankleden. Het maakt niet uit of je een druk of rustig interieur hebt of dat er juist veel of weinig meubels instaan. Theelichtjes kunnen altijd en overal. Je hebt zo ontzettend veel verschillende soorten, maten en kleuren. Bij de aanschaf van theelichtjes is het handig om weer te kijken naar de kleuren in je interieur. Het leukste is om een kleur te nemen die al meerdere keren voorkomt in je interieur. Als je een schilderij aan de muur hebt hangen met een specifieke kleur erin, dan kun je die kleur makkelijk gebruiken voor de theelichtjes. Ditzelfde geldt voor vaasjes. Ik vind persoonlijk de kleinere gekleurde vaasjes het leukste, waar je bijvoorbeeld één of twee bloemetjes in kunt doen. Deze kun je ook weer in dezelfde kleur tint nemen als het schilderij en het theelichtje. Op deze manier maak je één geheel van je woonkamer.

theelichtjes

Drankenkarretje

Ik denk dat dit wel mijn favoriete woonaccessoires is. Een drankenkarretje staat heel elegant in je woonkamer. Je hoeft het karretje niet eens actief te gebruiken voor drank. Het is ook mooi om grote speciale glazen er op te zetten zoals gin-tonic glazen of mooie, grote, rode wijnglazen. Het mooiste vind ik een goud of brons drankenkarretje met daarbij de juiste wijnaccessoires. Dit past eigenlijk in elk interieur

Planten

Last but not least, planten. Planten geven een boost aan je interieur. Planten maken je interieur een stuk frisser en je voelt je er beter door. Er zijn gigantisch veel planten waar je uit kunt kiezen. Je kunt kiezen voor planten in een grote pot, maar je kunt ook eens kijken naar een hangplant.  Verder vind ik de mini cactussen erg schattig om toe te voegen in het interieur.

Met al deze woonaccessoires maak je van de woonkamer een leuke ruimte waar je gasten kunt ontvangen, maar ook heerlijk tv kunt kijken of kunt lezen.