De jaren 70 woontrends zijn niet meer weg te denken in ons 2020 interieur. De jaren 70 zijn weer helemaal terug van weggeweest en dat vinden wij leuk! Maar wat is nu een typisch Seventies interieur? Kleurrijke patronen, warme kleuren en botanische invloeden. Wil jij ook terug naar de jaren 70? Zet een lekker disconummer aan en ga met behulp van onze tips je huis helemaal retro maken.

Jaren 70 kleuren

Qua kleuren kon alles in de jaren zeventig! De kleuren in een jaren zeventig interieur zijn vaak erg typerend. Oranje, olijfgroen, roestoranje, okergeel, roze, petrol en alle soorten bruintinten kwamen erg vaak voor. Deze kleuren zijn overal in het interieur toe te passen, zowel op de muur als voor een vloerkleed, stoelen of een bank maar kunnen ook als kleiner detail worden gebruikt in decoratie.

Typische materialen

Er zijn een aantal materialen die vaak terugkwamen in het seventies interieur. In de jaren 70 werd vooral gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. De materialen waarmee je huis helemaal retro wordt zijn:

  • Hout;
  • Linnen;
  • Leer;
  • Ribstof;
  • Fluweel;
  • Gekleurd plastic en glas;
  • Rotan;
  • Bamboe;
  • Kurk;
  • Natuursteen.

Deze materialen zijn voor van alles toe te passen. Hout, gekleurd plastic en glas, rotan, bamboe en natuursteen bijvoorbeeld voor meubels. Linnen, leer, ribstof en fluweel bijvoorbeeld voor de gordijnen of voor decoratieve kussens.

Kenmerkende atronen

De mooiste grafische patronen komen voor in de jaren 70 stijl en in combinatie met de typerende jaren 70 kleuren. Geometrische vormen, psychedelische prints en bloemenprints zijn populaire patronen. Bloemenprints passen helemaal bij de flowerpower cultuur die begin jaren 70 populair was.

Botanisch invloeden

Botanisch wonen was hét wonen van de jaren zeventig, in iedere ruimte waren wel planten te vinden. De botanische trend is ook helemaal anno nu. Je kunt de botanische trend op allerlei manieren ook in jouw huis toepassen. Je kunt huisplanten of cactussen kopen. Ook kun je items met botanische print kopen, zoals behang met botanische print, stof of posters en schilderijen. Zo creëer je je eigen plantenparadijs.

Jaren 70 glitter

Glitter en glamour in de jaren 70

De jaren 70 was de tijd van disco oftewel glitter en glamour. Als je hiervan houdt moet je dit zeker in je interieur toepassen. Bijvoorbeeld door pailletten te gebruiken op decoratie zoals kussens of gordijnen. Daarnaast zorgen gouden en zilveren decoraties ook voor het glitter en glamour effect. Wil je echt helemaal uitpakken? Hang een discobal of Hollywood spiegel met lampen op.

Wij zijn ervan overtuigd dat je met deze tips een mooi jaren 70 interieur kunt creëren. Veel plezier en succes met het maken van jouw back to the seventies huis!