De jaren 60 is inmiddels al 50 tot 60 jaar geleden maar het was een opmerkelijk decennium. In de jaren ‘60 werd de wederopbouw van de Tweede Wereldoorlog afgesloten. Er was zoals voorheen niet meer sprake van zuilen en men was meer vrij om te beslissen waar hun interesses lagen. Zo kwamen er ook meer consumentenproducten op de markt zoals: koelkasten, wasmachines en televisies. Men kon met deze consumentenproducten hun huis inrichten op de manier hoe ze het wilde: het begin van de jaren ‘60 interieur! Dit interieur design kan je ook zelf in je huis brengen!

 

Wat is een jaren ‘60 interieur?

In de jaren ‘60 kwam er een nieuw leven in het design van het interieur. De kleuren werden zachter en warmer, de vormen werden meer ronder en er kwamen meer accessoires. Bij het maken van je eigen sweet sixties interieur, heb je veel vrijheid om het naar jouw wens te maken. Echter zijn er wel een bepaald aantal kenmerken die echt voldoen aan de jaren ‘60 interieur:

  • Bladvorm tafel: De tafel is meegenomen uit de jaren ‘50, maar kon niet ontbreken in deze decennia. Hij kan gebruikt worden als bijzettafel of als salontafel. Je kunt er meerdere mini tafels aan toevoegen om de omvang te vergroten.

  • Vazen en schalen: Bontgekleurde vazen en schalen met patronen worden een echte blikvanger om het dressoir.

  • Behang: Het behang wat aan de muren in de jaren ‘60 waren grafische patronen. In gedachten is de eerste indruk hiervan misschien een beetje té. Maar je zult je verbazen hoe sfeervol het is om een grafische behang in je huis te hebben!

Met de kleurcombinatie van oranje en bruin kun je eindeloos experimenteren in je interieur. De kleurelement is dan ook onmisbaar in dit design. Gebruik de kleurcombinatie in je vazen en schalen of maak het meer kleurrijk met een behang in de kleur oranje of bruin!

Waarom een jaren ‘60 interieur in je huis?

Je zou denken dat de retro style terug is van weggeweest, maar dit is totaal niet! De jaren ‘60 is nooit weggegaan, echter komt de populariteit ervan wel erg weer sterk terug. Er wordt tegenwoordig meer gezocht naar retro vintage meubelen om het huis ermee te designen. De terugkerende populariteit is te danken aan het feit dat de jaren ‘60 interieur heel goed te combineren valt met andere interieurdesign zoals scandinavisch en modern klassiek.
De jaren ‘60 interieur geeft je huis een enorme oppepper. Je huis ziet er kleurrijk uit en oogt erg sierlijk en licht. Misschien zal in het begin het misschien er een beetje gek uitzien, maar naderhand zal je al vrolijk worden als je de kamer binnenloopt!

Jaren '60 interieur

Experimenteer vooral met andere interieurstijlen. Doe inspiratie op woningsites en Pinterest! Je kan de leukste kleuren combineren en verrast zijn over het eindresultaat wat je hebt opgeleverd, wees hierin dus ook vrij. Zo maak je een woonomgeving alsof je 60 jaar de tijd in terug bent gegaan.