Een gezellig huis, dat willen we toch allemaal? Toch blijkt dat een groot deel van de mensen het ontzettend lastig vindt om van hun huis een echt thuis te maken. Ondanks het feit dat je hier natuurlijk wel het een en ander voor moet doen, kun je vaak met een paar kleine aanpassingen ontzettend veel teweeg brengen, mits je basis op orde is. Deze basis bestaat uit de kleuren op de muren, de meubels, raambekleding en het ondergeschoven kindje, de vloer.

Wist je dat de vloer zonder dat we het ons vaak realiseren, een enorme invloed heeft op de look en feel van ons huis? Je kunt je natuurlijk wel voorstellen wat er gebeurt met een prachtig ingericht huis, wanneer je in plaats van een mooie PVC visgraat ineens over zult stappen op witte plavuizen. Om je in te laten zien hoeveel invloed de vloer heeft, hebben we een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet.

Een vloer zorgt voor sfeer

Wanneer je net een nieuwe woning hebt, is het verstandig deze direct volledig onder handen te nemen. Zo kun je gerust je ‘oude’ meubels meenemen, maar is het wel aan te raden de muren en plafonds direct te voorzien van een nieuw likje verf. Daarnaast is het slim om kritisch te kijken naar de huidige vloer. Past deze bij je huidige stijl of is het iets totaal anders? Omdat de vloer een dusdanige invloed heeft op de look en feel van een huis, is het goed om te overwegen om er een nieuwe vloer te laten leggen. Vooral wanneer je een bouwdepot hebt afgesloten naast je hypotheek, kun je tegen een relatief laag rentetarief een nieuwe vloer laten leggen. Het beste advies is om te kiezen voor een tijdloze kleur voor een vloer. Op die manier kun je van interieurstijl veranderen wanneer je toe bent aan iets nieuws in huis.

Een vloer heeft een isolerende werking

Er is niets zo vervelend als een vloer die kil en koud aanvoelt. Door te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige vloer bij een gerenommeerde vloerenwinkel, zul je merken dat deze niet alleen qua looks vele malen beter is, maar ook de isolerende werking van de vloer een stuk hoger ligt. Helemaal wanneer het gaat om de vloer op de begane grond, zul je versteld staan van de hoeveelheid kou die via de grond naar boven de woning in trekt. Kies je voor een PVC vloer, dan zal de ondervloer eerst worden geëgaliseerd, waardoor je een eerste isoleren laag creëert. Daarnaast wordt de uiteindelijke vloer gelegd, waardoor de kou vrijwel niet meer kan optrekken en dit je maandelijks ook flink wat kosten aan je energieleverancier scheelt.

Goed voor je gezondheid

In het verlengde van een isolerende werking, voorkomt een goede vloer ook dat vocht je huis binnen kan dringen. Helemaal wanneer je een wat ouder huis hebt, kan te veel vocht leiden tot schimmels, die kunnen zorgen voor geïrriteerde luchtwegen. Daarbij komt ook dat een goede ondervloer zorgt voor een goede houding, waardoor je een stuk minder last krijgt van rug, nek of schouderklachten.