Stel je hebt een fijn interieur samengesteld, maar je mist nog iets om wat sfeer aan je interieur toe te voegen. Het toevoegen van één leuke accessoire of meubelstuk is in zo’n geval misschien niet genoeg om echt het verschil te maken. Sfeerverlichting kan dan een uitkomst bieden. In dit blog bespreken we hoe je je interieur van wat extra sfeer kunt voorzien door aan de slag te gaan met led strips. We geven je ideeën over waar je led strips kunt plaatsen en leggen uit welke keuze je hebt wat betreft het soort led strips.

Waar plaats je een led strip?

Als je je interieur graag van led strips wil voorzien, weet je misschien nog niet meteen wat een goede plek is om je led strips te plaatsen. Ledstrips zijn plat en vaak makkelijk te bevestigen, waardoor je ze op of achter richels of juist op lege oppervlakken kunt plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld een led strip rondom het raam plaatsen. Door de led strip aan de binnenkant van het raamkozijn te bevestigen, creëer je een vrolijke omlijsting van je raamwerk en ziet je raam er ook vanaf buiten gezellig uit.

Daarnaast kan het ook een goed idee zijn om led strips aan het plafond, onder de traptreden of op de gordijnenrails te plaatsen. De gloed van een led strip kan dan wat levendigheid en een luxueuze uitstraling aan zo’n plek in je huis geven. Ook bepaalde meubelstukken die je misschien al heel lang hebt staan, kun je van een nieuwe uitstraling voorzien door er led strips op of in te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de bovenkant van een boekenkast, onder wandplanken of aan de achterkant van de tv. Er bestaan zelfs led strips waarmee je een aquarium led verlichting kunt geven.

led strips verlichting

De slaapkamer is ook een geschikte plek om uit te pakken met led strips. Zo kun je bijvoorbeeld het hoofdeinde van je bed voorzien van een led strip. De onderkant zal zich bij veel bedden ook lenen om een led strip aan te bevestigen. Door led verlichting onder je bed te plaatsen kan het gaan lijken alsof je bed zweeft. Ook een (inbouw)kast of walk-in closet kun je aan de binnenkant omlijsten met led strips om een wow-effect te ervaren wanneer jij of iemand anders de kast opendoet. Creëer een romantische, luxueuze of futuristische sfeer door te spelen met de lichtkleur en het led licht in je slaapkamer eventueel te dimmen.

Ons derde idee voor een plek waar je een led strip kunt plaatsen, is onder de keukenkastjes. Led verlichting onder keukenkastjes kan een funky effect aan je keuken geven. Als je een led strip onder je keukenkastjes plaatst die zowel felle kleuren als wit licht bevat, kun je altijd nog het warm witte licht inschakelen als je de fellere kleuren even zat bent. Ook kun je je keukenvloer van een originele gloed voorzien door een led strip aan de onderkant van je keukenkastjes te plaatsen.

led strip rgbw

Verder kan het een leuk idee zijn om voor led buitenverlichting te kiezen. Er bestaan speciale led strips die waterdicht zijn en als led tuinverlichting kunnen dienen. Op die manier kun je een betonnen muur, schuurtje, overkapping of zithoekje letterlijk en figuurlijk uitlichten in je tuin.

led strip buiten

Welke keuzes heb je bij het uitkiezen van een led strip?

Bij het werken met led strips dien je niet alleen een leuke plek uit te zoeken die de led strip moet verlichten, maar moet je van tevoren ook beslissen voor wat voor soort led strip je wilt gaan. Naast witte led strips bestaan er ook verschillende soorten rood groen blauw led strips. Ook zijn er zelfs led strips die zowel rood, groen, blauw als warm wit licht kunnen afgeven, zo’n led strip wordt ook wel een rgbw led strip genoemd. Door voor een led strip te kiezen die naast de drie primaire kleuren ook warm wit licht kan uitstralen, zijn de decoratie- en verlichtingsmogelijkheden eindeloos.

Bij het maken van de keuze voor een bepaald soort led strip is het slim om na te gaan in welke ruimte de led verlichting zal worden geplaatst. In bijvoorbeeld een eethoek of dichtbij een zithoek kan het fijn zijn om de led strip op warm wit licht in te stellen wanneer je wat wilt lezen of een meer formele setting wil creëren. Door te kiezen voor kwalitatieve ledstrips die dimbaar zijn en met een afstandsbediening zijn te bedienen, kun je je creativiteit de vrije loop laten en de led strips zo afstellen dat ze de perfecte sfeerverlichting zullen vormen in jouw interieur.

Wij zijn ervan overtuigd dat led strips een relatief makkelijke manier zijn om je interieur een heel andere uitstraling te geven. Daarnaast bieden led strips een leuke en creatieve manier om zelf aan de slag te gaan met de verlichting in je huis. Hopelijk voel je je na het lezen van dit blog geïnspireerd en heb je leuke ideeën opgedaan om je interieur van led strips te gaan voorzien.