Wanneer je op kamers woont heb je niet altijd de luxe van een gezellige woonkamer. Dit betekent dat je 90% van je tijd doorbrengt op je eigen kamer. Niks mis mee, maar je wilt er dan natuurlijk wel voor zorgen dat jouw kamer de ultieme chillplek is! Hoe tover je jouw 10m2 kamer om in een klein huisje, waar je kan slapen, eten, studeren, werken voor je stage en bovenal: chillen? Wij geven je tips!

Opbergruimte

Ten eerste is het belangrijk dat je voor genoeg opslagruimte zorgt. Een studentenkamer is nou eenmaal niet groot, waardoor het er snel vol en rommelig uit ziet. Met de juiste opbergtips zorg jij ervoor dat al jouw spullen netjes zijn opgeruimd. Ja, zelfs je skischoenen en winterdekbed!

Een loze ruimte die vaak niet optimaal wordt gebruikt is het gedeelte onder je bed. Nu je niet meer gelooft in monsters onder je bed wordt het tijd dat je deze ruimte efficiënt gaat gebruiken. Zo zijn er bedden met lades aan de onderkant, waar je makkelijk kleding, dekbedden, handdoeken of andere spullen in kwijt kan. Heb je al een geweldig bed, maar zonder opberglades? No problem: bij diverse winkelketens verkopen ze handige opbergboxen, mandjes of kratten. Naast dat het er leuk uitziet, zorg je ervoor dat je spullen netjes zijn weggewerkt – zonder dat ze liggen te stofhappen.

Spiegels

Een tip om je kamer er ruimtelijker uit te laten zien is: spiegels. Een grote spiegel in je kamer geeft de illusie dat deze groter is dan dat hij daadwerkelijk is – win! Meerdere kleine spiegels werken ook, maar een grote spiegel is natuurlijk ook nodig om je #ootd in te checken. Vind je de meeste spiegels te prijzig of zit je krap bij kas? Neem dan is een kijkje bij de kringloop. Niks mis mee en misschien vindt je zelfs nog wel andere koopjes om je room mee op te fleuren.

Decorate it

Onze meest geliefde decoraties voor een studentenkamer: planten en sfeerverlichting. Hoe gezellig! Vind je kerstverlichting te afgezaagd? Zorg dan voor kleine sfeerlampen of geurkaarsen met een mooi design. Kleinere en warmere lichten geven meer sfeer dan één groot zoeklicht in het midden van je kamer.

Planten zijn voor de meeste studenten een haat-liefde dingetje. Toch maken planten je kamer een stuk levendiger en knusser. Niet alleen laat het je verzorgder overkomen, ook zijn veel planten goed voor zuurstofzuivering of stressvermindering – handig tijdens het studeren! Ben je wat minder goed in het verzorgen van planten? Kies dan voor varianten die weinig verzorging nodig hebben.