Verlichting is een van de belangrijkste onderdeel van een inrichting. Buiten de praktische functie, is verlichting een echte sfeerbrenger in je interieur. De juiste verlichting kan je interieur in een geheel ander perspectief neerzetten. Lampen aan je plafond hangen is zeker geen slecht idee, maar je kan verder dan dat uitpakken voor een adembenemend plafondverlichting! 

Kroonluchters:

Kroonluchters zijn een echte eyecatcher in je interieur en passen goed in het plaatje als je een klassieke of moderne interieurstijl hebt. Kroonluchters gaan ver mee terug in de tijd maar er zijn tegenwoordig genoeg moderne varianten. 

Ingebouwde LED verlichting:

Ze zitten als het ware in je plafond en je kunt ze van een afstand bedienen. Ingebouwde LED verlichting is erg populair aan het worden. Je ziet ze nauwelijks aan het plafond hangen en ze brengen de ultieme sfeer in je huis. 

GU10 LED Spot

Een GU10 LED spot is de meest voorkomende lamp in het huishouden. Je kunt deze los aankopen of in combinatie gebruiken met een inbouw spot. Ze bieden verschillende kleuren licht en zijn daarom op elke plek in het huis goed te plaatsen. Je kunt met een GU10 LED Spot de intensiteit van het licht verhogen of verlagen, zo profiteer je van de juiste (sfeer)verlichting op het juiste moment. Dit is te danken aan het feit dat de GU10 LED Spot verlichting een dimmer heeft.

Plafonnières:

Ze worden ook wel korte plafondlampen genoemd. Het is vaak een vlakke lamp die door middel van korte voet bevestigd zit aan het plafond en waarbij de centraaldoos verborgen ligt in het plafond. Ze zijn de ideale manier om je plafond te verlichten wanneer het plafond laag is, zoals in een appartement of in een ruimte waar de meubels hoog zijn.

Hanglamp

Hanglampen kun je eigenlijk in iedere ruimte wel gebruiken, van woonkamer tot slaapkamer. Ze hangen door middel van een snoer, ketting of ander mechanisme aan het plafond. Hanglampen hebben één of meerdere lampenkappen.
Het ideale aan een hanglamp is dat je een breed assortiment hebt in hanglampen. Je kunt het ontwerp van een hanglamp geheel bij je interieur laten passen zoals jij dat wenst.

Wandlamp

Met een wandlamp kun je heel gericht een bepaalde plek belichten. Wandlampen hebben dan ook veel praktische functies. Zo zijn ze ideaal als leeslampje bij je bed en als spiegelverlichting in de badkamer. Je kunt ze bijvoorbeeld ook naast de trap plaatsen, zodat jij veilig naar boven komt.
Een wandlamp komt ook goed van pas wanneer de muren schuin lopen, omdat het dan moeilijker is om een hangende lamp te plaatsen. Een wandlamp kan dit probleem dan verhelpen.

Plafondverlichting

Wanneer je wilt dat de verlichting van je plafond adembenemend is, zal je een toepasselijke lamp bij het interieur moeten kiezen. Het is ook niet belangrijk hoe je de ruimte belicht, maar waarmee je de ruimte verlicht. De ruimte en het interieurstijl spelen een grote rol bij het kiezen van de juiste plafondlamp. Elke plafondlamp brengt zijn voordelen mee, je moet alleen het exemplaar kiezen dat het mooist bij jouw inrichting past.