Een hond kan nog wel eens voor wat rommel en ongelukjes zorgen. Een kapot gegeten tapijt, doorgebeten bedrading of poep en plas in huis. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de opvoeding, maar je kunt ook een hoop schade voorkomen door je huis hond-proof te maken. Het is natuurlijk superleuk als een trouwe viervoeter zich toevoegt aan jouw gezin, maar hoe maak je je huis nou veilig voor zijn of haar komst? Lees hier een aantal tips zodat je je een zorgen hoeft te maken.

Sluit ruimtes af

Het is verstandig om in het begin je hond te laten wennen aan je huis en dit per ruimte te regelen. Sluit hierdoor eerst een aantal ruimtes af en doe dus de deuren dicht. Helemaal voor een puppy, die de wereld aan het ontdekken is, is de woonkamer in het begin al groot genoeg. Dit kan ook door middel van een traphekje. Dit is ook handig voor als je later je hond alleen thuis wilt laten en niet wilt dat je hond door het hele huis kan lopen. Zo voorkom je dat je overal dingen in je huis moet aanpassen. Let wel op als je een puppy hebt en hij groeit dat hij niet vast komt te zitten met zijn kop in de tralies. Door telkens een ruimte ┬┤te onthullen┬┤ aan de hond als hij al wat ouder is, en dus beter opgevoed, voorkom je al veel schade.

Ruim goed op

Door alle items waar honden aan zouden kunnen gaan bijten weg te halen, voorkom je aardig wat kosten. Bijvoorbeeld je schoenen, ruim ze meteen op als je ze uit doet. De veters ervan zijn mega-aantrekkelijk voor je hond en zullen het dan ook niet altijd overleven als hun zinnen erop hebben gezet. Daarnaast is het ook belangrijk om andere kleine dingen gelijk op te bergen op een plek waar je hond niet bij kan komen. Denk aan speelgoed van je kind, zoals lego. Je hond kan hierop gaan bijten, maar erger nog hij kan er ook in stikken. Dus let op kleine dingen die je laat rondslingeren in je huis. Je huis veilig voor je hond en ook nog eens opgeruimd, wie wilt dat nou niet? Een andere liefhebber van honden zijn elektriciteitssnoeren. Zorg er daarom voor dat je deze goed hebt weggewerkt. Dit is namelijk ook nog eens gevaarlijk voor je hond.

Let op giftige items

In het bijzonder is het belangrijk om op giftige items te letten. Je wilt niet dat jouw trouwe viervoeter iets binnenkrijgt dat giftig is. Zorg daarom ervoor dat je schoonmaakmiddelen en dergelijk goed hebt opgeborgen. Je wilt niet dat je hond zit te likken aan jouw giftige wc-ontstopper. Medicijnen zijn ook zeker niet goed voor honden, dus zorg dat deze ook goed opgeborgen zijn. Bovendien is het belangrijk dat je hond niet in de vuilnisbak kan, maar ook dat hij hem niet kan omgooien of opgemaakt kan worden. Wat jij allemaal weggooit aan verpakkingen is zeker niet goed voor je hond als hij daaraan begint te bijten.

Hopelijk helpen deze tips en heb je veel geluk met je hond!