De maand september is weer begonnen, de maand dat het herfst wordt. Het wordt weer kouder buiten, de gordijnen moeten eerder dicht, de bladeren vallen van de bomen en het is de tijd dat het veel gaat regenen. Je gaat dus meer uren per dag binnen zitten. Het is fijn als je huis hier ook klaar voor is, zodat je lekker knus thuis kunt gaan zitten. In een middag tijd kunt u uw hele huis omtoveren tot een heerlijke plek om deze herfst te vertoeven. Bekijk onze tips voor een herfstklaar huis en ga meteen aan de slag in je huis:

Herfst tip 1: Koop een paar kaarsen

Om sfeer toe te voegen aan je huis, in de tijd dat het later licht wordt en eerder donker is, kun je een paar kaarsen bij elkaar zetten. Kaarsen zijn er in alle soorten en maten, dus welke kaarsen je koopt, is helemaal aan te passen aan je eigen smaak. Er zijn ook geurkaarsen op de markt die typische herfstgeuren hebben, zoals:

  • Pompoen;
  • Bos;
  • Vanille;
  • Kaneel;

kaarsen

Herfst tip 2: Haal een warm kleed in huis

Als het buiten koud is, is niets lekkerder dan ‘s avonds thuiskomen en onder een warm kleed op de bank te gaan zitten en op temperatuur te komen. Als je het warme kleed ook in een warme kleur koopt, krijgt je huis meteen een herfst uitstraling. Ze zijn op allerlei manieren te gebruiken, je kunt ze op de grond leggen, op de bank, over je bed of in een leuke mand waar je al je kleden inlegt. Ook kleden zijn in allerlei vormen en maten te koopt, perfect voor de herfst zijn:

  • Effen kleed in warme kleur met franjes;
  • Imitatie dierenvacht;
  • Fluweel;
  • Perzische print.

kleed

Herfst tip 3: Voeg warme kleuren toe

Heb je al een tijdje het idee om je muren te verven, dan is nu het moment! Kies een warme kleur voor op de muur, zoals donkergroen, okergeel of roestbruin. Dit geeft de hele ruimte een warme uitstraling. Vind je dit wat te ingrijpend? Kies dan voor woonaccessoires in warme kleuren zoals het kleedje, de kaarsen, een schilderij of andere wandaccessoires. Kleine accessoires kunnen al een groot verschil maken.

warme kleur muur

Herfst tip 4: Zorg goed voor je kamerplanten

Je zal merken dat de herfst en winter invloed hebben op je planten. Je planten gaan namelijk in winterrust. Ze krijgen minder daglicht en zullen dus minder of niet meer groeien. Zelf kun je voor je planten blijven zorgen door ze minder water te geven, de verwarming niet te hoog te zetten en te zorgen voor een goede lichtinval voor je plant. Op deze manier kunnen je planten weer hard groeien in de lente en zomer.  Wil je nu graag kenmerkende herfstplanten in huis halen? Vetplant Peperomia Rosso, Philodendron Imperial Red, Pampas pluimen of een cactus zijn hier perfecte keuzes voor.

herfstplanten

Herfst tip 5: Berg je zomerspullen op

Is het duidelijk dat het geen mooi weer meer gaat worden? Berg al je zomerspullen op die je voorlopig toch niet meer nodig hebt. Verruil je BBQ voor het gourmetstel, de parasol voor een paraplu, je zomerkleding voor dikke truien en je zomerplanten voor herfstplanten. Deze producten zorgen automatisch voor een herfstsfeer.

Heb je door onze tips zin gekregen om je huis herfstklaar te maken? Pas deze tips toe en je huis is helemaal herfstklaar. Je bent dan helemaal klaar om de herfst tegenmoet te gaan.