Wie houdt er nou niet van bloemen? Bloemen in huis of buiten zorgen voor een levendige sfeer en kleur in een kamer. Je kunt bloemen op vele manieren samenvoegen tot een boeket, maar het allerleukste is om zelf zo’n boeket samen te stellen. Op die manier kun je je eigen fantasie de vrije loop laten en je gevoelens erdoor uiten.

Soorten

Verjaardag

Allereerst is het belangrijk dat je bepaald waar je een boeket voor wilt maken. Is het bijvoorbeeld een boeket voor iemand die jarig is, dan is het altijd leuk om er veel kleur in te verwerken. Een tip is, als je wilt dat het boeket een verrassing blijft, om met een familielid te bespreken wat de lievelingsbloem is van de jarige! Hier kun je dan verder de kleuren bij zoeken die jij mooi vindt!

Uitvaart

Bij een uitvaart is de lading van een boeket net even anders. Natuurlijk kun je de persoon opfleuren met een gekleurd boeket. Je kunt in dit geval ook gebruik maken van droogbloemen. Deze geven ook kleur en blijven een stuk langer goed. Er zijn talloze soorten die je samen kan voegen. Probeer te variëren in grootte en tussen planten en bloemen

Er zijn natuurlijk veel meer gelegenheden voor bloemen, bedenk daarom goed wat de lading van je boeket moet meegeven!

Hoe stel ik het samen?

Allereerst neem je jouw uitgezochte bloemen in je hand. Snijdt alle steeltjes schuin af. Zo kunnen de bloemen het best water opnemen. Plaats de bloemen in de vaas en zorg dat het boeket mooi verdeeld is. Staat een boeket tegen de muur, dan is het handig om de mooiste bloemen vooraan te zetten.

Vaak geeft de bloemist een zakje met voeding mee, dit zorgt ervoor dat de bloemen langer houdbaar blijven en je er dus langer van kunt genieten!